Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

07. 04. 2017. 14:52 >> 14:39

ODBOR O ANB-u

Intenzivirati prikupljanje podataka o kriminalcima

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) treba da intezivira mjere i radnje u cilju prikupljanja podataka o djelovanju u sukobima i potencijalnim obračunima između organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori i regionu, posebno imajući u vidu predstojeću turističku sezonu.

To je zaključeno na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu na čijem je dnevnom redu bio Izvještaj o radu ANB-a za prošlu godinu.

Predsjednik tog skupštinskog tijela, Obrad Stanišić, je naveo da o tome da je ANB radio u skladu sa Zakonom svjedoči Izvještaj generalnog inspektora Agencije koji je veći dio prošle godine bio predstavnik iz opozicije.

„U Izvještaju koji je on sastavio kaže se da je Agencija radila u skladu sa Zakonom i odgovorila svim bezbjednosnim rizicima i izazovima koji su se pojavljivali u prethodnom godini“, rekao je Stanišić novinarima u parlamentu.

On je kazao da su na sjednici jednoglasno usvojeni zaključci.

„Odbor konstatuje da ANB treba i ubuduće kontiunirano da nastavi sa aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, sa fokusom na najteže oblike krivičnih djela – krijumčarenje narkotika, kao i drugih kriminalnih radnji koje sa sobom nose izazove i rizik“, rekao je Stanišić.

On je naveo da Odbor smatra da ANB i dalje posvećuje punu profesionalnu pažnju djelovanju pojedinaca i grupa sa aspekta vjerskog ekstremizma i terorizma.

Kako je kazao, imajući u vidu savremene bezbjednosne prijetnje i izazove, Odbor smatra veoma važnim nastavak modernizacije ANB-a na polju borbe protiv sajber kriminala, a radi stvaranja informativnih i i operativnih mehanizama za efikasnije djelovanje na tom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније