Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 06. 2013. 14:58   >>  03. 02. 2015. 18:09

SELO BREZNA

Otvoren kamp za djecu sa hendikepom

U OŠ "Bajo Pivljanin" u Breznima kod Plužina, narednih 45 dana, radiće škola inkluzije za 120 djece sa smetnjama u razvoju i njihovih vršnjaka iz svih krajeva Crne Gore.

"Riječ je o prvom kampu za djecu sa hendikepom koja će uz pomoć vaspitača boraviti u prirodi i brinuti se o sebi", rekla je direktorica nikšićkog Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Miluša Žugić.

Kamp je organizovan tako što će po dvadesetoro djece boraviti u školi u šes ciklusa, kazala je Žugić.

Školu inkluzije otvorio je predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić,istakavši da za mlade, koji su naša budućnost, projekat edukacije djece i organizovanja radionica sa njihovim vršnjacima vrijedno je poštovanja.

U ime domaćina, direktor škole Milojica Nenezić, rekao je da će školska zvona u Breznima zvoniti cijelo ljeto na zadovoljstvo djece i njihovih roditelja.

Škola inkluzije u Breznima dio je IPA programa prekogranične saradnje sa humanitarnim organizacijama iz Banja Luke i Sokoca. Vrijednost projekta u Crnoj Gori je 58 hiljada eura, a novac je obezbijedila EU.

Pored nikšićkog Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju organizator projekta je i podgorički Savez roditelja-Naša inicijativa.
 
Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније