Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2017. 09:37 >> 09:11

U DELTI

"Dječiji proljećni vikend" od sjutra

Najveći i najzabavniji dječiji događaj u zemlji osmi „Dječiji proljećni vikend“ biće održan sjutra i preksjutra u šoping molu Delta Siti, u Podgorici, pod sloganom “Uživaj dok si dijete”, a prema pjesmi, čije stihove potpisuje Sanja Perić, saopštili su organizatori.

 

Tokom dvodnevne manifestacije, u preko 20 sati raznovrsnog i besplatnog programa, talenat i umijeće pokazaće više od 1.500 mališana iz pedeset institucija i organizacija koje rade sa djecom iz svih gradova Crne Gore.

„Osim zabavnog, pripremljen je i bogat edukativni program, pa ćemo, uz pomoć prijatelja iz Glavnog grada, zajedno obilježiti Svjetski dan planete Zemlje i Svjetski dan knjige. Takođe, kao novinu ovogodišnjeg „Dječijeg proljećnog vikenda“, na šta smo naročito ponosni, izdvajamo humanitarnu akciju „Mladi heroji“, koju organizuje Helen Doron, a u okviru koje će se sakupljati knjige u cilju formiranja biblioteke za mlade heroje u Dječjoj bolnici“, navodi se u saopštenju.

Organizatori su saopštili da će uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, povodom Svjetskog dana planete Zemlje sjutra organizovati edukativnu radionicu "Odakle nam dolazi hrana". Takođe, sjutra, od od 15 do  20 sati, Centar za kreativno obrazovanje - Go Globe organizovaće besplatne jezičke radionice.

Oni su pozvali građane da tokom oba dana od deset do 21 sat, da izdvoje neku knjigu iz svojih kolekcija i poklone je kako bi novoformirana biblioteka učinila djeci, malo prijatniji boravak tokom liječenja.

„Uz muziku i ples, mališani će učestvovati i u edukativnim i likovno – kreativnim radionicama, a uživaćemo i u folkloru. I ovoga puta, sigurni smo da će Vam „Dječiji Proljećni Vikend” pružiti mnogo zabave, osmijeha i lijepih trenutaka. Omiljeni učesnici, tradicionalno su djeca iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele i iz Resursnog centra iz Kotora, koji će pokazati svoje umijeće u dječijoj igri, mališani iz privatnih predškolskih ustanova će razveseliti program, a raduje nas i veliko interesovanje osnovnih škola“, navodi se u saopštenju.

„Dječiji proljećni vikend“ prošle godine je posjetilo više od 30.000 ljudi, što, kako poručuju organizatori, svjedoči da je postao sinonim za dobru zabavu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније