Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

19. 04. 2017. 08:33 >> 08:07
1

REFORMA OBRAZOVANJA

Na fakultete će motriti agencija

Nezavisna agencija za obezbjeđivanje kvaliteta visokog obrazovanja kontrolisaće osnivanje novih fakulteta i njihov rad.


To je previđeno izmjenama Zakona o visokom obrazovanju koje priprema Ministarstvo prosvjete, potvrdio je resorni ministar, Damir Šehović, koji je i najavljivao unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja.

Šehović je Vijestima rekao da je osnivanje Agencije, koja će imati direktora i upravni odbor, u skladu sa najboljom praksom u državama Evropske unije (EU), kao i preporukom Savjeta EU o evropskoj saradnji u oblasti obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja.

"Ona će sprovoditi postupak akreditacije i reakreditacije, periodične ocjene kvaliteta rada licenciranih ustanova visokog obrazovanja na zahtjev ovlašćenog organa ustanove ili ministarstva. Periodične kontrole će pokazati da li ustanova radi u skladu sa zakonom", pojasnio je Šehović.

On je rekao da će buduća agencija rangirati ustanove visokog obrazovanja po evropskoj metodologiji, koju će utvrđivati Savjet za visoko obrazovanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније