Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 04. 2017. 21:37 >> 21:10
6

BJELOPOLJSKA PARTIJA

Rješenje za lažne diplome

Studenti koji završavaju svoje studije u zemlji i okruženju prilikom sticanja diplome potrebno je da od ustanove od koje dobijaju diplomu da dobiju i link za provjeru autentičnosti stečene diplome. Na taj način bi se otklonile sve sumnje u vezi izdatih diploma. Poslodavac prilikom upošljavanja svog kadra ne bi bio u dilemi kako i na koji način je izdata obrazovna isprava, saopštili su iz Bjelopoljske partije.

"Sve osnovne i srednje škole kao i visoko obrazovne ustanove u Crnoj Gori mogu u periodu od godinu dana za svakog učenika ili studenta sačiniti bazu podataka o stečenoj obrazovnoj ispravi koja bi bila evidentirana u centralnom registru obrazovnih isprava", predložili su iz Bjelopoljske partije.

Oni smatraju da se preko odgovarajućih linkova ili parametara u svakom trenutku može provjeriti autentičnost stečenog obrazovnog nivoa odnosno kvalifikacije.

"Obzirom da živimo u informatičkom dobu, nema potrebe da izbjegavamo mogućnost transparentnosti kada su u pitanju izdate obrazovne isprave i njihova provjera", navodi se u saopštenju.

Kada je ova tema u pitanju, Bjelopoljska partija predlaže da Crna Gora bude zemlja čiji obrazovni sistem je primjer u svijetu.

Oni smatraju da ovakva rješenja predstavljaju potrebu i za zemlje u okruženju a tome, kako navode, u prilog idu i nedavni susreti ministara prosvjete u regionu kao i teme o kojima su oni razgovarali.

"Osim navedenog pozivamo nadležne organe da stranim studentima koji stiču obrazovanje u Crnoj Gori, obezbijede i linkove o provjeri autentičnosti stečenih diploma kako bi u svojim zemljama prilikom upoređivanja sa tamošnjim obrazovnim programima mogli bez posebne procedure dokazati validnost svojih diploma kao i dokumentovanih nastavnih programa po kojima su oni svoje studije i okončali, predložili su iz Bjelopoljske partije.

Oni naglašavaju da link o provjeri autentičnosti dokumenata treba primijeniti i u nekim drugim oblastima u našoj državi.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније