Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 04. 2017. 23:32 >> 23:06
2

SEKCIJA ROBOTIKE

Učenici i nastavnici prave "Vještačku kvočku"

Srednja stručna škola “Ivan Uskoković” i Osnovna škola “Radojica Perović” iz Podgorice nastavile su dugogodišnju saradnju, posebno u oblasti profesionalne orijentacije i podrške učenicma za opredjeljivanje za buduće zanimanje, odnosno životni poziv, kazao je profesor SSŠ Željko Raičevič i najavio da ovih dana u okviru sekcije robotika učenici i nastavnici tih škola zajednički izrađuju "vještačku kvočku".

Kako su saopštili iz škole "Ivan Uskoković" ovog proljeća se ta saradnja proširila i na konkretne vannastavne aktivnosti. Naime, Osnovna škola “Radojica Perović” učestvuje u projektu FLL, u okviru kojeg sekcija robotike za takmičenje na temu 'Zbrinjavanje životinja' treba da pripremi "Vještačku kvočku".

"'Vještačka kvočka' je zamišljenja kao kutija u kojoj je temparaturno variranje od 35 od 37°C. Unutar kutije držali bi se pilići koje je majka (kvočka) napustila, sa ciljem da ptići prežive. Unutar šupljih zidova bi bila voda kako bi lakše bilo održavati temperaturu unutar vještačke kvočke", objasnio je profesor SSŠ Željko Raičević.

Prema njegovim riječima nastavnici praktične nastave Miloš Radunović, Slavko Miranović, Vasilije Kovačević i Momo Sekulić kao saradnici na projektu, definisali su konstrukciju i realizovaće izradu "Vještačke kvočke". Elektro dio projekta je uradio Dragutin - Danjo Radović, diplomirani elektro inženjer.

U Školi “Ivan Uskoković” boravio je nastavnik biologije Branko Anđić sa timom učenika robotičke sekcije "Montero". Oni su sa nastavnikom praktične nastave Milošem Radunovićem obišli radionice automehtronike, avio-motora, mašinske obrade, željezničkog i drumskog saobraćaja, a nakon toga su praktično radili u zavarivačkoj radionici.

"U skladu sa planom, koji su postigli pomoćnik direktora Srećko Kljajić i direktorica Osnovne škole Mirjana Bošković, u srijedu 19.04. našu školu je posjetio tim sekcije “Montero” i učenici završnog razreda škole “Radojica Perović”, pri tom se nastavilo sa praktičnim radom na izradi vještačke kvočke, a učenici završnog razreda upoznati sa programima koje nudi škola za upis školske 2017/2018. godine", zaključio je Raičević.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније