Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 06. 2013. 12:36   >>  14:43 4

TOKOM LJETA

Italijanski i makedonski policajci na primorju

Tokom ove sezone, kao i prošle godine, duž crnogorskog primorja biće angažovani policajci iz Hrvatske, Srbije i Albanije. Crnogorski policajci imaće pomoć i kolega iz Italije i Makedonije, kazao je, za Radio Crne Gore, pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

"Saradnja UP sa državama regiona već godinama je odlična i u konkretnim, zajedničkim akcijama na terenu. Sad mo otišli i korak dalje. Do kraja sedmice potpisaćemo memorandum o saradnji sa Italijom i Makedonijom tako da će i njihovi policajci biti na istom zadatku u Crnoj Gori kao i naši", kazao je Janjušević.

On je istakao da je operativnom akcijom "Ljeto 2013." Uprava policije sprovela mjere i preduzela pojačane aktivnosti kako bi naša država i ovog ljeta bila bezbjedna destinacija.

"Crna Gora je bezbjedna država i taj epitet je razlog više za dolazak turista kojih će naredna tri mjeseca, prema najavama, biti više od milion i po. Odgovrnost je velika, ali naš zadatak je da budemo u službi građana i njihove bezbjednosti i mi ćemo istrajati na tom zadatku", poručio je pomoćnik direktora UP.

Akcija "Ljeto 2013." počela je 1. juna i, kako je kazao Janjušević, očekujemo da postignemo dobre rezultate kao i prošle godine.

"Angažovali smo sve naše službenike iz raznih sektora bezbjednosti kako bi stanje javnog reda i mira bilo na zavidnom nivou. Pokrenuli smo i preventivne akcije za sve učesnike u saobraćaju da bi bezbjednost na našim drumovima bila što bolja. Novi zakon predviđa i rigorozne kaznene mjere i pravila se moraju poštovati, bez izuzetka. Dogovoreno je da se strani državljani zaustavljaju samo ukoliko naprave prekršaj, iako su pojačane patrole na potezu od sjeverne regije ka primorju. I najvažnije za turiste, na graničnim prelazima zadržavanja neće biti duža od nekoliko minuta, uz rutinske kontrole", rekao je Janjušević.

Gorica Šaković, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније