Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

23. 04. 2017. 12:45 >> 12:21

TAKMIČENJE ZA OSNOVCE

Likovnim konkursom protiv pušenja

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

To je šesnaesta izložba do sada, a organizuje se povodom Svjetskog dan borbe protiv pušenja - 31.maja.

"Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2017
Tema našeg ovogodišnjeg šesnaestog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je `Molimo mame i tate da ne puše, jer nas dimom guše`. Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka pet, a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice", objasnili su iz Društva.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola treba slati do 15.maja na adresu JU Dječji savez Podgorica - ulica Bokeška br.2, 81000 Podgorica.

"Tročlani žiri će 19.maja odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedilo je CDPR u vidu kompleta CD-a i knjiga. Nagrade će biti dodijeljene na Izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana na sam Svjetski dan borbe protiv pušenja u jednom od izložbenih prostora u Podgorici", istakli su iz CDPR.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније