Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

24. 04. 2017. 08:24   >>  07:58 1

OŠ "DRAGIŠA IVANOVIĆ"

Učenici za drugare prikupili 1.238 eura

Učenici podgoričke Osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović" sa roditeljima su na humanitarnom bazaru i doručku, održanom prethodne subote, sakupili 1.238 eura za sedmočlanu porodicu, koja živi u jako teškim uslovima, a čija djeca su učenici škole.

 

Na dvadesetak štandova učenici su izlagali knjige, raznorazne rukotvorine, ali i voće, povrće, kolače, krofnice, a posjetioci su mogli priložiti koliko su u mogućnosti, bez unaprijed određenih cijena.

Predsjednica Savjeta roditelja OŠ "Dr Dragiša Ivanović" Ivana Pajković-Jurišević iskazala je veliko zadovoljstvo, kako zbog same svote sakupljenog novca, tako i zbog saradnje učenika, roditelja i nastavnika povodom ove humanitarne akcije.

"Iako smo imali jako malo vremena za organizaciju ovog prvog proljećnog bazara, sakupili smo 1238.5 eura. Hvala roditeljima koji su učestvovali, upravi škole i svim nastavnicima na uloženom trudu i želji da svoj slobodan dan posvete nečemu ovako lijepom i humanom", navela je Pajković Jurišević.

Ona je dodala da se njena desetogodišnja kćerka odrekla proslave rođendana u igraonici, i time donirala 150 eura ugroženoj porodici.

Naime, radi se o porodici u kojoj majka vodi brigu o šestoro djece, a koja prima svega 180 eura socijalne pomoći.

Učiteljica Marijana Peković podržavala je učenike tokom izlaganja i prodaje na jednom od štandova. Ona navodi da ovakav vid akcija već dugo postoji u školi, a da su prihodi namijenjeni uvijek porodicama koje su prepoznate kao one kojima je potrebna pomoć.

“To nije nešto što se uči za jedan dan, to je čitav jedan proces. O tome se razgovara i u kući, a ne samo u školi. Kako je škola i vaspitna i obrazovna ustanova, vaspitavamo ih u tom duhu da jedni drugima pomažemo, i lijepa je riječ dovoljna a tek materijalna pomoć. Smatram da djeca najbolje mogu da prepoznaju kad neko ima ili nema, jer su oni direktno upućeni jedni na druge. Prosto primijete i osjete kad neko ima manje mogućnosti od njih”, istakla je Peković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније