Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 06. 2013. 14:42   >>  14:44

IPA PROGRAM

Radionica „Upravljanje projektnim ciklusom”

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, uz tehničku podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata (ZTS) Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora, organizovali su u Kotoru, u 17. i 18. juna dvodnevnu radionicu na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“. Na radionici je učestvovalo 25 predstavnika zainteresovanih institucija za prijavu projekta u okviru trećeg poziva.

 

 

Na radionici su predstavljeni opšti principi izrade projektnih predloga kroz prezentacije i praktične vježbe sa predstavnicima institucija i organizacija zainteresovanih za prijavu projekata u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora, finansiranog od strane Evropske unije.

Kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora u trećem pozivu, kao i u prethodna dva, moguće je prijaviti projekat u jednoj od sljedeće tri prioritetne mjere:

(1) Zajednički projekti za zaštitu životne sredine, prirodnog i kulturnog nasljeđa

(2) Zajednički turistički i kulturni prostor

(3) Mali prekogranični razvojni projekti zajednice

U trećem Pozivu će biti na raspolaganju EU IPA finansijske alokacije za 2012. i 2013. za Crnu Goru i Hrvatsku  u ukupnom iznosu od 1.800.000 €. Očekuje se da će iznos za Crnu Goru biti uvećan za preostala sredstva iz alokacije 2011. koja nisu ugovorena u drugom Pozivu.

Ukupan indikativni iznos na raspolaganju za prvi Poziv iznosio je 1.620.000 €, a za drugi 2.430.000 €.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније