Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 04. 2017. 22:43   >>  22:16

TRODNEVNA MANIFESTACIJA

Od sjutra Otvoreni dani na UCG

Otvoreni dani, koje organizuje BIO-ICT Centar izvrsnosti u bioinformatici u okviru sedmice obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore (UCG), biće održani naredna tri dana u Sportskom i kulturnom centru UCG-a i na Elektrotehničkom fakultetu (ETF).

"Tokom tri dana programa svi zainteresovani imaće priliku da saznaju više o vrhunskim naučnim dostignućima, savremenim IT inovacijama i komercijalnim proizvodima i uslugama koje razvijaju crnogorski naučnici u prvom Centru izvrsnosti Crne Gore", kaže se u saopštenju BIO-ICT Centra izvrsnosti.

Kako je najavljeno, prvog dana istraživači i profesori Elektrotehničkog fakulteta, Igor Radusinović, direktor BIO-ICT Centra, Nikša Tadić i Slobodan Đukanović održaće prezentacije o značajnim naučnim rezultatima postignutim u BIO-ICT Centru.

Prisutni će moći da posjete i BIO-ICT štand gdje će biti izloženi naši najznačajniji radovi i inovacije.

"Drugog dana, goste će pozdraviti rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić, kao i član BIO-ICT Centra Miomir Jovanović, dekan Biotehničkog fakulteta, koji će predstaviti naše inovacije, komercijalne proizvode i multidisciplinarne aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, mladi naučnici i istraživači na BIO-ICT štandu predstaviće svoje komercijalne proizvode i usluge, inovacije i aktivnosti koje su razvijali u okviru BIO-ICT Centra.

U saopštenju se kaže da će u petak biti održana interaktivna radionica sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u BIO-ICT i ForeMont laboratorijama na ETF-u.

"Studenti će imati priliku da rade sa BIO-ICT istraživačima i prošire svoja znanja i vještine u oblasti programiranja mikrokontrolera (arduino), radu sa bazama i programiranju WEB aplikacija", navodi se u saopštenju.

BIO-ICT Centar izvrsnosti u bioinformatici na UCG-u vodi ETF, a finansira ga Ministarstvo nauke Crne Gore kroz sredstva kredita Svjetske banke (INVO projekat) od juna 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније