Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

27. 04. 2017. 16:10   >>  15:58 2

REBRONJA PORUČUJE

Konačan udarac na dostojanstvo ljekara

Ministarstvo zdravlja je najzad uspjelo da ujedini sve zaposlene u zdravstvenom sistemu Crne Gore protiv odluke ovog resora da ugasi Ljekarsku komoru, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Almir Rebronja.

 

On je dodao da tako, kako je ocijenio, sraman potez predstavlja i konačan udarac na dostojanstvo ljekara u Crnoj Gori.

"U Zakonu o zdravstvenoj zaštiti jasno stoji da se Komora osniva radi unapređenja uslova za obavljanje profesije, zaštite profesionalnih interesa, unaprijeđenja profesionalne zdravstvene etike i učešća na unaprijeđenju kvaliteta zdravstvene zaštite. Zato se postavlja pitanje, da li je ministar zaključio da Crnoj Gori ništa od ovoga nije potrebno", saopštio je Rebronja.

Iz SDP-a su pozvali Ministarstvo zdravlja da, kako su naveli, prestane sa politikom nanošenja štete zdravstvenom sistemu, "a u ovom slučaju direktna šteta čini se ljekarima i građanima Crne Gore".

"Sa ovakvim potezima, a u nedostatku dobre vizije, ministar se zadovoljava lažnim formalizmom koji nas uvodi u potpuno poniženje ljekara. Sam ministar se stavlja iznad interesa ljekara i građana Crne Gore", kazao je Rebronja.

On je dodao da ministar zdravlja uporan da svojim odlukama i svojom katastrofalnom politikom zapečati položaj zdravstvenog sistema na zadnjem mjestu u Evropi. Na tom planu radi od 2010. godine sa pozicije direktora Fonda za zdravstvo.

"Najbolju ocjenu njegovog rada na položaju direktora Fonda, dao je predsjednik Vlade koji je iznio ocjenu da je nezadovoljan sa zdravstevnim sistemom a posebno sa neracionalnom potrošnjom, koja je direktno vezana za rad Hrapovića na mjestu direktora Fonda za zdravstveno osiguranje punih šest godina", smatra Rebronja.

Nažalost, kako je dodao, predsjednik Vlade, jednom smijenjenog Hrapovića sa mjesta direktora Fonda, rehabilituje na poziciju ministra zdravlja, što predstavlja nezapamćen primjer neodgovornosti u vođenju kadrovske politike.

"Da se ne bi dalje Ministar ''iščuđavao'' stanjem zdravstvenog sistema i da ne bude ''iznenađen'' neracionalnom potrošnjom, predlažemo da odmah podnese ostavku i spasi ne samo njega već i sve gradjane Crne Gore. Zato tražimo od Ministarstva da oslobodi Ljekarsku komoru od svog uticaja i pogrešnih odluka. Ljekarska komora pripada ljekarima i ona mora biti prepuštena njima. Pozivamo Vas da priznate izbornu volju ljekara iskazanu na Skupštini 31.01.2017. ili prihvatite odgovornost za sve posljedice koje ste direktno Vi izazvali, a na sveukupnu štetu ljekara i građana Crne Gore", naveo je Rebronja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније