Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

02. 05. 2017. 19:57 >> 19:33
6

MUKE PUTNIKA ŽPCG

Iz voza niz brdo, pa u taksi

Nastavljaju se muke putnika koji za prevoz izaberu voz. Juče su zbog još jednog kvara lokomotive, u mjestu Mijatovo kolo, putnici odlučili da ne čekaju tri sata do dolaska nove, koja je krenula iz glavnog grada, već su se zaputili niz brdo kako bi stigli do magistrale. Potom su taksijem stigli svojim kućama.

Među njima je bilo i maloljetnih osoba. Iz Željezničkog prevoza kažu da nisu imali svoju lokomotivu u Bijelom Polju, te da su zato čekali dolazak rezervne iz Podgorice. Izvinjavaju se putnicima zbog neprijatnosti, dok iz NVO Centar za željeznička istraživanja kažu da u tom slučaju nije ispoštovana procedura, te da na Željeznici moraju da se zaposle sposobni ljudi.

Šesnaestogodišnja ćerka Ivane Sekulić juče je u 16 sati i 30 minuta krenula vozom iz Podgorice za Bijelo Polje. Dva sata kasnije, kompozicija je, zbog kvara lokomotive, stala u mjestu Mijatovo kolo, nadomak Mojkovca. 

"Tu je stajao sat vremena. Niko se nije javio da pomogne, da zbrine putnike. Ćerkica mi je putovala koja ima samo 16 godina. Niko je nije ni pitao niti se obratio, kako će dijete stići do Bijelog Polja", istakla je Sekulić za TVCG.

Kondukter im je ipak, rekao da moraju da sačekaju dva sata na lokomotivu iz Podgorice. Kako kaže Ivana, putnici su tada odlučili da napuste voz. Među njima je bila i njena ćerka

"Spustila se do magistrale. Srećom da je prepoznala tetku koja je bila u istom vozu. Otrčala do nje, pozvala je i zajedno su došle taksijem do Bijelog Polja", kazala je ona.

Direktor Sektora za lokalni prevoz putnika u Željezničkom prevozu Milovan Janković u telefonskom razgovoru je za TVCG objasnio da u tom trenutku u Bijelom Polju nisu imali svoju lokomotivu, već samo kompanija Montekargo. Iz Željezničkog prevoza u saopštenju su uputili izvinjenje putnicima.

"Iz Podgorice je otpremljena pomoćna lokomotiva kako bi preuzela voz do Bijelog Polja i iz Bijelog Polja za Bar, što je izazvalo veće kašnjenje vozova. Po dolasku voza u Podgoricu oko 1 sat poslije ponoći, vožnja do Bara se nije mogla nastaviti zbog prekida pruge u tunelu Sozina usled isfrastrukturnih radova na tom dijelu. Za putnike koji su trebali da nastave putovanje do Bara angažovan je u Podgorici aternativni prevoz", objasnio je on.

Predsjednik NVO Centar za željeznička istraživanja Milisav Dragojević tvrdi da u konkretnom slučaju nije moralo da bude tako.

"Postoji određena procedura koju zahtijeva Montekargo, da se obavijeste najodgovorniji u Montekargu da odobre da lokomotiva se koristi za prevoz putnika. Dakle, trebalo je povući tu lokomotivu za 22-23 minuta vožnje u jednom pravcu i nakon skopčavanja opet prema Bijelom Polju, znači bili bi putnici negdje oko 19.30 u taj grad", objasnio je za TVCG.

Ipak, voz je u Bijelo Polje stigao u 21 sat i 40 minuta. I pored toga što je nedavno na čelo kompanije došao Predrag Popović koji, kako tvrdi Dragojević, pokušava da napravi promjene, u Željeznici posao i dalje organizuju oni koji su otkazivali vozove i uzrokovali kašnjenja.

"Mislim da se tu mora nešto preduzeti da se eliminišu ljdui koji ne znaju da rade, i da se da šansa ljudima koji imaju iskustva i koji će to da rade", rekao je Dragojević

Sagovornik Televizije Crne Gore napominje da će se takve stvari događati i ubuduće, jer se sa problemima ne može izaći na kraj tako brzo. S druge strane, iz Željezničkog prevoza kazali su nam da lokalni vozovi danas saobraćaju po redu vožnje uz kašnjenja zbog radova u tunelu Sozina.

Nemanja Živaljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније