Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

16. 05. 2017. 14:11   >>  13:47

NIKŠIĆ

Za rekonstrukciju Očnog odjeljenja 185 hiljada

U rekonstrukciju i adaptaciju Odjeljenja za oftamologiju Opšte bolnice u Nikšiću, koje će biti apartmanskog tipa, utrošeno je 185 hiljada eura, a sredstva su obezbijeđena od donacije američke Ambasade.

Direktor Opšte bolnice doktor Ilija Ašanin kazao je da predstoji opremanje tog Odsjeka, koji će za smještaj pacijenata imati 14 kreveta, za šta će neophodnih oko 20 hiljada eura, takođe biti obezbijeđeno iz donacija.

“I ovaj Odsjek smo, po našim ranije zacrtanim standardima, doveli do apartmanskog tipa, kao što smo uradili i sa oko 80 odsto rekonstruisanih smještajnih kapaciteta Opšte bolnice”, rekao je Ašanin na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Prvi pacijenti u rekonstruisanom i adaptiranom prostoru Očnog odjeljenja, kako se planira, trebalo bi da budu primljeni najkasnije za tridesetak dana, dok se raspiše tender i okonča opremanje.

“Na Oftamologiji se godišnje uradi oko 11 hiljada ambulantnih pregleda, što to odjeljenje nikšićke Opšte bolnice svrstava u red vodećih u Crnoj Gori”, rekao je Ašanin.

On je podsjetio da su prije mjesec završeni radovi i opremanje Odjeljenja urologije, a da je u toku tender za adaptaciju dijela Operacionog bloka.

Prema riječima Ašanina, preostaje da se na isti najsavremeniji način rekonstruišu Ginekologija i Porodilište. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније