Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

16. 05. 2017. 17:42 >> 17:14

POSJETA ŠEHOVIĆA

Pomoć školama Plava i Gusinja

Ministarstvo prosvjete će intenzivno komunicirati sa obrazovnim ustanovama u Plavu i Gusinju, kako bi zajednički riješili njihove infrastrukturne probleme, saopštio je ministar Damir Šehović.

Te problem će, kako je rekao, rješavati, između ostalog, kroz Fond za kvalitet i talente čije se osnivanje očekuje.

Đehović je danas posjetio obrazovno-vaspitne ustanove u tim opštinama: osnovne škole „Petar Dedović“ i „Džafer Nikočević“ i Dječji vrtić u Plavu, kao i osnovnu školu „Hajro Šahmanović“ i Srednju mješovitu školu „Bećo Bašić“.

„Šehović je tokom posjete naglasio da je sa upravama škola koje je posjetio razgovarao na temu izazova i prioriteta, kako bi se zajednički pronašla rješenja koja bi unaprijedila kvalitet obrazovanja i dodao da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za sve sugestije škola i spremno da pruži podršku“, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, jedna od tajedničkih aktivnosti biće sanacija toaleta u školi „Hajro Šahmanović“, ali i adaptacija dijela škole „Džafer Nikočević“ i Srednje mješovite škole.

Šehović je naglasio važnost unapređenja školske infrastukture koje bi trebalo da prati reformu obrazovnog sistema i stvori uslove za njeno kvalitetnije sprovođenje.

To je, kako je saopšteno, ujedno i razlog obilaska škola koje je započelo Ministarstvo prosvjte, kako bi se na terenu i u neposrednoj komunikaciji sa upravama škola našla rješenja za probleme sa kojima se škole suočavaju.

„Ministar je rekao da će, kao još jedan model pomoći školama koje su u stanju najveće potrebe, brzo zaživjeti Fond za kvalitet i talente kroz koji će se opredijeljivati dio sredstava za njihov razvoj“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Prilikom posjete, Šehović je razgovarao sa predsjednicom opštine Gusinje, Anelom Čekić, o projektima koji su od obostranog interesa, a na kojima Ministarstvo može sarađivati sa loknalnom samoupravom.

„U prethodnom periodu JU SMŠ `Bećo Bašić`, Plav prošla je kroz Program energetske efikasnosti u vrijednosti 290.526 eura kojim su obnovljeni sistem grijanja, fasada, krov i elektro instalacije. Takođe od donacija je opremljena sportska sala i obnovljen školski inventar, a izgrađen je i solarni sistem“, kaže se u saopštenju.

Za osnovnu školu „Petar Dedović“, PO Gornja Ržanica u Murini iz tekućeg budžeta Ministarstva 2016. opredijeljeno je 6.000 eura, za izgradnju sportskog poligona, dok je u OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu izdvojeno 10.000 eura za rekonstrukciju školskog objekta i izgradnju ograde oko školskog dvorišta.

Rok za završetak radova je kraj ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније