Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

17. 05. 2017. 19:18   >>  18:52

PURIŠIĆ U ROŽAJAMA

Poboljšati saradnju sa lokalnom upravom

Saradnju Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) sa lokalnim upravama porebno je poboljšati kako bi se postigao puni efekat u cilju socijalne pomoći i zbrinjavanja ugroženih kategorija, ocijenio je resorni ministar Kemal Purišić.

On je danas sa saradnicima, boravio u zvaničnoj posjeti opštini Rožaje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na radnom sastanku sa predsjednikom Opštine, Ejupom Nurkovićem razgovarano je o socijalnim problemima, mogućnostima intenzivnije saradnje lokalne uprave i MRSS u cilju postizanja što boljeg tretmana za građane koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad i mehanizmima kako bi se ta saradnja podigla na veći nivo.

"Ministar Purišić u svom izlaganju je istakao da treba poboljšati saradnju Ministarstva i lokalne uprave kako bi se postigao puni efekat u cilju socijalne pomoći i zbrinjavanja ugroženih kategorija“, navodi se u saopštenju. 

Ističe se da su Purišić i Nurković obišli Centar za socijalni rad i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, gdje su se upoznali sa načinom rada Centra, brojem korisnika i uvjerili da boravak korisnika u Dnevnu centru pokazuje jako dobre i pozitivne rezultate.

Direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu, Goran Kuševija, kazao je da je zadovoljan radom i uslovima u Centru za socijalni rad i Dnevnom centru za djecu ometenu u razvoju i naglasio da se koordiniranim radom i saradnjom postiže unaprjeđivanje rada institucija i povjerenje korisnika u njih.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније