Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2017. 12:22 >> 11:56
1

GRADONAČELNICA RIMA

Vlast bolja uz profesionalne medije

Profesionalni rad medija pomaže svakoj vlasti da bude bolja, poručila je gradonačelnica Rima Virđinija Rađi na sastanku sa novinarima evropskih javnih servisa u glavnom gradu Italije.

 

U Rimu se ovih dana održava godišnji sastanak predstavnika evropskih javnih servisa članica Evropske radiodifuzne mreže (EBU). Glavne teme sastanku su novi trendovi u elektronskim medijima, borba protiv lažnih vijesti na internetu (fake news), kao i poboljšanje razmjene vijesti među članicama EBU.

Svečani prijem za učesnike sastanka sinoć je organizovala i rimska lokalna uprava.

Rađi, koja je prva žena na čelu Rima, kao i najmlađi gradonačelnik, poručila je da joj je drago što se sastanak održava u italijanskoj prijestonici.

„Pokretanje tema od javnog interesa bitno je za medije, ali i za odgovornu vlast“, kazala je Rađi.

Tehnološke promjene, kako je dodala, u modernom svijetu dešavaju se brzo što dosta utiče na naše živote.

„I mi u rimskoj lokalnoj upravi kao i mediji moramo shvatiti na koji način da prihvatimo i upotrebimo na najbolji način modernu tehnologiju kako bi građani imali veću korist od toga.Takođe, kao lokalna uprava, vodimo računa da građani imaju pravo da budu informisani o svemu što utiče na njihove živote i o svim gradskim temama“.

Rađi se zahvalila svim novinarima na profesionalnom radu, što, kako je dodala, pomaže i svakoj vlasti da bude bolja.

Novinaru Portala prestižna nagrada

Našu medijsku kuću na sastanku predstavlja novinar Portala RTCG, Borislav Višnjić, koji je dobitnik nagrade za najaktivnijeg web novinara  unutar Evrovizijske razmjene vijesti za jugoistočnu Evropu (ERNO) za 2017. godinu.

ERNO je najuspješniji i najdugotrajniji projekat medijske saradnje u jugoistočnoj Europi i djeluje u okviru EBU.  Kancelarija ERNO sa radom je počela u novembru 2000. godine, a okuplja jedanaest javnih medijskih servisa – Rumunsku televiziju (TVR), Bugarsku nacionalnu televiziju (BNT), Radioteleviziju Slovenije (RTV SLO), Hrvatsku radioteleviziju (HRT), Bosansko-hercegovačku radioteleviziju (BHRT), Radioteleviziju Srbije (RTS), Radioteleviziju Crne Gore (RTCG), Kosovsku radioteleviziju (RTK), Albansku radioteleviziju (RTSH), Makedonsku radioteleviziju (MKRTV) i Mađarsku televiziju (MTV).

Glavna je aktivnost ove mreže razmjena vijesti, a u prošlih 17 godina članice su razmijenile više od 18.000 televizijskih priča. Sarađuju i u brojnim drugim projektima uključujući razmjenu i koprodukciju dokumentarnoga programa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније