Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: O. Z. ]

20. 05. 2017. 08:57   >>  08:32

DO OKTOBRA

Bar, Kotor i HN: Bez gradnje od 15. juna

U Budvi i Ulcinju građevinska sezona završena je 15. maja, dok će u Baru, Herceg Novom i Kotoru zabrana gradnje početi da važi 15. juna. Gradilišta će, zavisno od opštine, biti konzervirana do početka septembra, odnosno 1. oktobra.

Grad pod Rumijom je veliko gradilište, a najvažniji su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić kaže da će od 15. juna radovi na izgradnji objekata biti obustavljeni u priobalnom pojasu - na području gdje bi remetili normalno odvijanje turističke sezone.

Sekretar Sekretarijata za investicije, imovinu i zastupanje Vido Dabanović je podsjetio da su posljednjih mjeseci najaktuelniji građevinski radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi u naseljima Sutomore, Čanj, Šušanj, Bjeliši, Polje, te užem jezgru Bara.

"Investiciona vrijednost ovih radova je 8,3 miliona eura, a finansiraju se iz sredstava KFW banke i budžeta opštine Bar. Izvođač radova je preduzeće „Jedinstvo“ iz Kraljeva, a nadzor je povjeren njemačkoj firmi „Dahlem“", kazao je Dabanović.

"Svi radovi na hidrotehničkim instalacijama u obalnom području (Sutomoru, Čanju i Baru) su završeni. U toku je uređenje terena i vraćanje saobraćajnica u prethodno stanje, tako da se tokom ljeta, shodno Odluci o zabrani gradnje, radovi na tom području neće izvoditi", saopštio je Dabanović.

U metropoli crnogorskog turizma aktivno je oko 20 gradilišta. U ponedjeljak su zaustavljene mašine na lokacijama u ekskluzivnoj i prvoj građevinskoj zoni, uz obalu od Jaza do Buljarice. Radove mogu da nastave, uz odobrenje lokalne uprave, hotelska grupa Budvanska rivijera (renovira hotel „Aleksandar“) i kompanija Monte rok (rekonstruiše hotel „Maestral“). Ostali investitori mašine ponovo mogu aktivirati 1. oktobra U drugoj, trećoj i četvrtoj građevinskoj zoni, iznad Jadranske magistrale, zabrana radova stupa na snagu 15. juna.

U hercegnovskoj opštini još traje građevinska sezona, a zabrana će, shodno odluci koju je usvojila SO Herceg Novi sredinom juna prošle godine, za prvu zonu biti na snazi od 15. juna do 15. septembra. Kako je definisano odlukom, prva zona obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora i 300 m vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima. Izuzetno, predsjednik opštine na zahtjev investitora može odobriti izvođenje građevinskih radova u periodu zabrane, ako se radi o hitnim popravkama objekata i uređaja komunalne i ostale infrastrukture ili o nužnim radovima na građevinama kada zbog oštećenja postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, kao i za projekte od interesa za opštinu i državu.

Od ove sedmice na snazi je odluka o konzerviranju gradilišta u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Kako je Pobjedi kazao predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, zabrana traje do 1. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније