Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

22. 05. 2017. 16:49 >> 16:42
5

PORUČENO SA DURMITORA

"Crna Gora iznad svega"

Proslava Dana nezavisnosti, nakon Lovćena, nastavljena je na Durmitoru, uz bogat kulturno-zabavni program, saopštila je Crnogorska kulturna mreža (CKM).

"Na proslavi je, i pored prohladnog vremena, i negativne kamapnje, koju je protiv nje vodio Demokratski front, prisustvovao veliki broj mladih. Kroz program, da se predstave na najvećoj sceni, šansu smo pružili mladima sa Žabljaka, što je kod publike dobro prihvaćeno", navode u saopštenju.

Iz CKM-a navode d ih posebno raduje što je priča o crnogorskom identitetu naišla na dobar prijem kod mladih.

"Na Žabljaku, čije su ulice bile okićene crnogorskim zastavama, se osjećala praznična atmosfera, koja je nakon završetka odličnog nastupa grupe Valentino, nastavljena u hotelima i gradskim lokalima", dodaju u saopštenju.

Prisutnim građanima Dan nezavisnosti je čestitao i predsjednik opštine Žabljak, Veselin Vukićević, koji je istakao zahvalnost našoj organizaciji što je odlučila da na Žabljaku upriliči proslavu Dana nezavisnosti.

Čestitajući Žabljačanima 21. maj, predsjednik naše organizacije, Aleksandar Damjanović, je kazao da sa Durmitora šaljemo poruku da je Crna Gora iznad svega, i da je sve prolazno, samo je ona vječna.

On je, odgovarajući na poruku, koja je poslata iz Budve od strane predstavnika Demokratskog fronta “kako 21. maj ne treba slaviti”, im poručio da njihova veleizdajnička politika odlazi u istoriju, a da je njima rok trajanja na političkoj sceni istekao.

Damjanović je pozvao mlade da vole i poštuju Crnu Goru kao što se odnose prema svojim bližnjima, i da daju svoj doprinos jačanju crnogorskog identiteta.

On je izrazio očekivanje da više crnogorski identitet i crnogorski jezik neće biti imigranti u Crnoj Gori.

Damjanović je istakao zadovoljstvo zbog sportske infrastrukture koja je izrađena na Žabljaku, i izrazio nadanje da će u narednom periodu reprezentativne selekcije Crne Gore sačinjavati neko od sportista sa Žabljaka.

"Crnogorska kulturna mreža je dala obećanje mladima Žabljaka da ovo neće biti poslednji događaj koji organizuju u njihovom gradu i pozvala državne institucije da više aktivnosti usmjere ka Žabljaku", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније