Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

25. 05. 2017. 07:49 >> 07:23
2

UNIVERZITET CG

Provjereno 15 naučnih radova

Univerzitet Crne Gore je kroz softver protiv plagijarizma, koji je nedavno počeo da koristi, pregledao oko 15 naučnih radova i svi su u redu, saznaje Pobjeda.

Univerzitet je nedavno nabavio softver za antiplagijarizam iThenticate koji će se koristiti interno.

"Naučni radovi koje smo ispitivali su iz skorijeg vremena. Nije se tu ništa ciljano tragalo. Uvježbavali smo softver", rekao je nezvaničan sagovornik Pobjede sa UCG.

Ističe da su se, međutim, već suočili sa problemom kada je u pitanju provjeravanje magistarskih i doktorskih radova. Tih dokumenata, dodaje, nema na sajtovima fakulteta UCG.

"Ispostavilo se da su brzo počeli da 'nestaju' sa sajtova. Nema ih. Zapazili smo i da nema kompletnih radova, već se pojavi prva strana gdje je naveden sastav komisije i to je to. Uputili smo fakultetima dopise da nam pošalju u PDF-u završne radove magistratura i doktorata da bismo mogli da radimo. Dobili su rok da sve pošalju do kraja maja", rekao je on.

Sagovornik Pobjede je kategoričan da će zahtijevati da svi radovi budu dostupni ili na sajtu fakulteta ili Univerziteta. Sve će, kako je rekao, biti maksimalno transparentno. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније