Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 06. 2013. 22:30   >>  22:31

IN MEMORIAM

Preminuo novinar Miodrag Brkica Vuković

Novinar, pisac i pjesnik Miodrag Brkica Vuković preminuo je danas u Podgorici u 66. godini, nakon kratkog i teškog bolovanja, prenosi portal CdM.

Vuković je rođen 1947. godine na Cetinju.

Zbog Vukovićeve samorefleksivne rečenice koja je bila i ostala svojevrsni sintaksički fenomen u našem književnom jeziku, kritičari su i njegovo djelo smatrali takvim.

Od književnih početaka, prije pola vijeka, književna kritika je o izuzetnosti njegovog poetskog i proznog stvaralaštva izrekla niz ocjena koje su do danas postale „opšta mjesta“ koja se vezuju uz njegovo ime. 

Bio je i „velemajstor bizarnih realističkih detalja“ i „vladar nestalnih svjetova subjektivnih kosmosa i haosa“.

U višedecenijskom novinarskom i književnom stažu, Miodrag Brkica Vuković objavio je knjige kratkih priča: „Krug. Soba“ (1978.), „Pozna ljubav Ane Frank“ (1991.) i „Mlaka voda“ (1998.). Autor je i knjige poezije „Crtač stripova“ koja je 1983. objavljena u izdanju Književne omladine Crne Gore.

U proteklih nekoliko decenija pisao je kolumne u dnevnom listu „Pobjeda“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније