Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

26. 05. 2017. 11:22 >> 10:55

ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Dogovor o evropskoj kartici sa Luksemburgom

Ministarstvo zdravlja Crne Gore i Veliko Vojvodstvo Luksemburga, na osnovu Sporazuma o socijalnom osiguranju, potpisali su Dogovor o korišćenju evropske kartice zdravstvenog osiguranja na teritoriji Crne Gore.

 

Evropska kartica zdravstvenog osiguranja koristi se u svim situacijama privremenog boravka u inostranstvu tokom kojeg je osiguraniku potrebna zdravstvena zaštita, nezavisno od svrhe boravka.

Sekretarka Tijana Prelević, koja je ispred Ministarstva zdravlja potpisala sporazum, zahvalila se delegaciji Vojvodstva inicijativi za njegovo donošenje i potpisivanje i istakla prednosti korišćenja Evropske kartice zdravstvenog osiguranja umjesto papirne forme, koja je trenutno u primjeni.

Prelević je naglasila je da se ovakva vrsta dogovora već primjenjuje sa Slovenijom, Njemačkom i od nedavno sa Austrijom.

Načelnik Jednice za međunarodnu saradnju, u okviru Generalne inspekcije socijalnog osiguranja Velikog Vojvodstva Luksemburga Claude Ewen, kazao je da se evropske kartice zdravstvenog osiguranja koriste u Srbiji i Makedoniji i da je njena primjena ispunila očekivanja.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite između dvije zemlje veoma dobra i da se Sporazum o socijalnom osiguranju, između Crne Gore i Velikog Vojvodstva Luksemburga, sprovodi  planiranom dinamikom, na obostrano zadovoljstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније