Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

27. 05. 2017. 07:31 >> 07:04

OD DANAS

Pijaca domaćih proizvoda u Portu

Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montenegru, prva po redu u ovoj sezoni, počeće danas na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, u cilju promovisanja crnogorske autohtone gasto tradicije.

Ovogodišnja Pijaca domaćih proizvoda se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat i agencijom Advantage Event Management, prenosi Radio Tivat.

Posjetioci će za vikend uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore, proizvodima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje, ali i i specijalitetima od maslina, medu pomiješanom sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović.

Porodica Božović predstaviće svoje proizvode od aronije od soka i sirupa, do omiljene slatke delicije – džema od aronije, a porodice Mugoša suve smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg nara. Kozji sir, džemovi, rakije, med, slatko i prirodna ulja pripremile su monahinje manastira Duljevo.

Proizvođač iz Nikšića, Mileta Dačević, proizvodi sir sa različitim gastro dodacima koje čuva kao ekskluzivu, a uz tu deliciju najbolje se slažu voćna vina lokalne kompanije Drijen. Kompanija Zeta Fish donosi riječni gastro šmek na Pijaci domaćih proizvoda - marinirani krap i pastrmku, a uz to preporučuju da se nazdravi sa proizvodima vinara Filipa Vukićevića, koji će takođe biti izlagač.

Na štandovima Pijace domaćih proizvoda naći će se kozmetika lokalnih proizvođača. Jelena Nikolić Glušica predstaviće svoje proizvode organske kozmetike, Zeta Terra aromatica predstaviće svoje proizvode od lavande, a Ela iz Ulcinja sapune od maslinovog ulja.

Naredna edicija Pijace domaćih proizvoda u Porto Montenegru zakazana je za 10. i 11. jun, a ovog ljeta biće ih ukupno osam. Izlagači će se smjenjivati, sa ciljem da se da šansa većini proizvođača da prezentuju svoje proizvode nautičkoj klijenteli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније