Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

27. 05. 2017. 19:16 >> 18:49

ZAKONODAVNI PODRŽAO

Studenti da diplomiraju po starom sistemu

Zakonodavni odbor podržao je zakonske izmjene kojima bi se omogućilo studentima koji su upisali studije prema starom sistemu, da završe studije po tom planu i programu do kraja 2017/2018. godine.


Izmjene Zakona o visokom obrazovanju predložili su poslanici Andrija Popović i Adrijan Vuksanović.

U obrazloženju se kaže da je cilj izmjena da se studentima koji su počeli studije prema nastavnim planovima i programima koji su važili prije Bolonjske deklaracije, omogući završetak studija pod istim uslovima.

Kako se navodi, to rješenje omogućiće studentima da završe započeto obrazovanje i izbjegnu poteškoće u slučaju prelaska na važeći obrazovni sistem usklađen sa principima Bolonjske deklaracije.

"Za sprovođenje ovog zakona nijesu potrebna finansijska sredstva iz budžeta", kaže se u obrazloženju zakona koji si predložili Popović i Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније