Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

29. 05. 2017. 18:51 >> 18:25

ZENKA PORUČIO

Koordinisati upisnu politiku u regionu

U kreiranju upisne politike za predstojeću akademsku godinu vodi se računa o potrebi aktivnijeg pristupa ustanovama visokoškolskog obrazovanja u zemljama regiona, posebno Kosovu i Albaniji, za studente iz Crne Gore koji pokazuju interesovanje da školovanje u tim zemljama, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka.

 


On je naveo kako je Evropska unija svjesna važnosti koordinacije upisne politike, ocjenjući da je bitno njeno unapređenje.

Zenka je danas, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarao sa rektorom Univerziteta u Prištini,  Marjanom Demom, prorektorom Fatonom Berišom, dekanom Tahirom Arbnešijem i akademikom Antonom Berišom, koji borave u službenoj posjeti Univerzitetu Crne Gore. 

"Upisna politika je veoma bitan segment razvoja jednog društva. Pored značaja u dijelu balansa potražnje na tržištu rada i ponude na fakultetima u Crnoj Gori, prepoznata važnost izlaska iz domaćeg okvira, kao i jačanje saradnje u ovom dijelu sa univerzitetima u susjednim zemljama", kazao je Zenka.

On  je konstatovao da je uvijek dobro, kako za buduće visokoškolce, tako i generalno za države, da se dobra iskustva razmjenjuju, saradnja jača, grade i razvijaju prijateljstva.

Zenka je rekao da Republika Kosovo sa Crnom Gorom ima veoma dobru i prijateljsku saradnju, ali ona ne bi bila takva da se ne radi na njenom očuvanju i unapređenju.

Prema njegovim riječima, ovo je jedan od jako dobrih primjera saradnje i jačanja duha zajedništva u stvaranju održivih i kvalitetnih ljudskih resursa.

"Tokom razgovora je zaključeno da su buduće generacije naših diplomaca i post-diplomaca garant tog održivog i dobrog faktora bilateralne saradnje dviju zemalja. Na sastanku su razmotreni i koraci u daljoj saradnji", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније