Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

30. 05. 2017. 22:56 >> 22:39
1

NUHODŽIĆ I DEMIRAJ

Odnosi primjer dobre saradnje

Saradnja Crne Gore i Albanije, kako na ekonomskom i političkom planu, tako i na polju policijske saradnje dvije zemlje, primjer su dobrih prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i njegovog albanskog kolege, novoimenovanog ministra unutrašnjih poslova Dritana Demiraja.

 

Nuhodžić je naveo da se realizacija protokola i sporazuma između dva ministarstva sprovodi zadovoljavajućom dinamikom, kao i da su na tom temelju postignuti sdobri rezultati na planu borbe protiv različitih vidova prekograničnog kriminala i organizovanja zajedničkih policijskih patrola.

No, kako je kazao, u narednom periodu saradnju je potrebno dodatno usmjeravati na unapređenje infrastrukturnih rješenja na graničnim prelazima, uvođenje olakšica u vidu propusnica za stanovništvo u pograničnim predjelima, kao i na regulisanje i unapređenje saobraćaja na granicama u periodu turističke sezone.

“Govoreći o planiranoj dinamici rada Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije, ministar Demiraj je među prioritetima prepoznao regionalnu saradnju na planu borbe protiv različitih vidova krijumčarenja, borbe protiv trgovine narkoticima i drugih oblika kriminala, i u tom smislu naročito naglasio važnost međusobne razmjene informacija i funkcionisanja zajedničkih policijskih timova”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su dodali da se kao važno pitanje sastanka nametnula i zajednička borba protiv globalnih izazova na planu terorizma i ilegalnih migracija, ali i pitanje obnavljanja granične svjetlosne  signalizacije na Skadarskom jezeru i rijeci Bojani.

“S tim u vezi, na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu obje strane intenzivno raditi na finalizaciji projekta postavljanja granične signalizacije, kako bi se na efikasniji način vršila kontrola aktivnosti koje se odvijaju na ovom području. Nastavak dobre saradnje u narednom periodu baziraće se i na dodatnim obukama pripadnika specijalnih jedinica policije, a kroz Zajednički centar za policijsku saradnju koji je danas uspostavljen u Plavu, dodatno će se unaprijediti saradnja graničnih policija na planu razmjene infomacija i zajedničkih koordinisanih aktivnosti na planu suzbijanja prekograničnog kriminala, poručeno je sa sastanka”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније