Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

03. 06. 2017. 13:47   >>  13:20

MINISTARSTVO PRAVDE

Stupio na snagu Sporazum sa EUROJUST-om

Sporazum o saradnji između Crne Gore i Evropske jedinice za pravosudnu saradnju Eurojust stupio je danas na snagu. Njime se definiše obim saradnje, određuju nadležna tijela za njegovo sprovođenje, mehanizmi i instituti za međusobnu saradnju kao što je postavljanje državnog tužioca.

Predsjednica Kolegijuma EUROJUST-a Mišel Koninks obavijestila je potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina pismom od 2. juna da su završene interne procedure za stupanje na snagu Sporazuma.

“Sporazum o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a potpisan je 3. maja 2016.godine u Briselu. Njime se definiše obim saradnje, određuju nadležna tijela za njegovo sprovođenje, mehanizmi i instituti za međusobnu saradnju kao što su postavljanje državnog tužioca, odnosno magistrata za vezu sa EUROJUST-om, osobe za kontakt, modaliteti razmjene informacija sa posebnim osvrtom na pitanje privatnosti i zaštite ličnih podataka i bezbjednosti podataka, kao i odnosa tog tijela sa nadležnim organima drugih država”, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

EUROJUST je agencija Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima sa sjedištem u Hagu, osnovana 2002. godine. U njenom radu učestvuju predstavnici država članica Evropske unije, s ciljem povećanja efektivnosti saradnje i koordinacije između nadležnih tijela država članica EU u sprovođenju istraga i gonjenja teškog prekograničnog i organizovanog kriminala, kao i za unaprjeđenje postupaka pružanja složenijih oblika međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima i ubrzanje postupaka izručenja.   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније