Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

03. 06. 2017. 18:18 >> 17:51

REAGOVANJE TELEKOMA

Direktori u policiji zbog tehničkih podataka

Direktori Crnogorskog Telekoma u policiju su pozvani radi prikupljanja tehničkih podataka, a ne zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz kompanije. Pisanje medija o tom događaju ocijenili su tendencioznim i netačnim.

Povodom današnjeg teksta o saslušanju direktora Crnogorskog Telekoma u vezi evidentiranja ličnih podataka vlasnika SIM kartica sa pripejd brojevima, a koji je prenio i naš Portal, iz Telekoma su reagovali naglašavajući da tekst sadrži nepotpune i netačne informacije.

"U tekstu se tendenciozno naglašava mogućnost umiješanosti kompanije u krivično djelo, što je neistinito, i kao takvo predstavlja neprofesionalno izvještavanje i kršenje novinarskog kodeksa. Ovakav vid komunikacije stavlja u pogrešan kontekst i ugrožava reputaciju i kompanije i njenog menadžmenta, budući da se radi o netačnim informacijama", saopštili su iz Telekoma. 

Kako navode, telekomunikacioni operatori u Crnoj Gori, zbog prirode svoje djelatnosti, daju veliki doprinos u rješavanju slučajeva kao što su anonimne dojave o bombama.

"A Crnogorski Telekom je prepoznat kao kompanija koje sve svoje obaveze prema zahtjevima državnih organa, kojih je veliki broj, uvijek izvršava blagovremeno i bez bilo kakvih primjedbi od strane institucija", izričiti su iz ove kompanije. 

Iz kompanije su naglasili da "krivo izvještavanje" implicira na umiješnost u krivično djelo.

"Registracija spornih brojeva nije završena do kraja, odnosno SIM kartica je registrovana sa nepotpunim podacima, što je ostavilo mogućnost za zloupotrebu, a ovo je prepoznato kao problem ne samo nama i drugim operatorima u Crnoj Gori, već i na međunarodnom nivou. Upravo iz tih razloga pokrenut je proces unapređenja registracije pripejd korisnika, a kompanija je prošle godine raskinula ugovore sa distributerima kod kojih je evidentiran propust u registraciji pripejd korisnika", objašnjavaju iz Telekoma.

Kažu da je ta kompanije, sa ostalim operatorima i Agencijom za elektronsku komunikaciju, razvila posebnu aplikaciju zahvaljujući kojoj se registracija obavlja automatski, a u čitav proces je bilo uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore. 

"Primjena elektronskog registrovanja je počela prije desetak dana, a zahvaljujući novom rješenju, proces registracije je automatizovan, brži i efikasniji, a mogućnost greške i eventualnih zloupotreba svedene na minimum. Crna Gora je prva država u regionu u kojoj se proces registracije novih korisnika obavlja automatski i vjerujemo da i to dovoljno govori u prilog posvećenosti naše kompanije u poštovanju i unapređenju Zakona", kažu iz Crnogorskog Telekoma.

Što se tiče baze podatka, tvrde, netačna je informacija da se ona ne “čisti”.

"Jer taj proces sprovodimo redovno i suspendujemo neregistrovane korisnike. Medutim, shodno Zakonu, suspendovanom broju ostaje mogućnost poziva prema brojevima za hitne situacije (policija, vatrogasna, hitna pomoć), koji se i najčešće i koriste kada je riječ o ovim zloupotrebama", zaključili su iz kompanije. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније