Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 06. 2017. 10:39   >>  10:12 1

NOVO OKUPLJANJE

Majke u četvrtak ispred parlamenta

Korisnice naknada za troje i više djece održaće novi protest u četvrtak 8. juna, s početkom u 17 sati ispred Skupštine Crne Gore.

 

"Skoro puna četiri mjeseca, korisnice naknada sa troje i više djece pokušavaju da otvore oči onom dijelu crnogorske javnosti koja zatvara oči pred istinom. 22.000 žena je prevareno! 22.000 porodica dovedeno u situaciju da svoje dane provode u nevjerici, slušajući svakodnevno razna saopštenja, prekrajanje odluka, kojima ni pravnici ne mogu ući u trag", saopštila je članica Koordinacionog odbora, Željka Savković.

Ocjenjujući da je Ustav ugrožen, ona je kazala da je postalo očigledno da Crna Gora tone u ambis "vukući za sobom 22.000 porodica, sa njima i sve građane Crne Gore koji vjeruju da je ovo što se danas dešava u redu".

"Prozirne igre onih koji nam kroje sudbine, i koji su bez imalo srama ukinuli doživotno stečeno pravo majkama, oduzeli im mir, mir njihovih porodica, ne može i ne smije, ostati nekažnjeno. Svojim činjenjem zaslužuju samo prezir i ništa drugo. Građani Crne Gore, probudite se! Svi obespravljeni, NVO sektor, sindikati, ujedinjena opozicijo, studenti, samo tako možemo stati na kraj ovoj muci u koju nas je gurnula vlast, kojoj upravo svi mi dozvoljavamo da radi to što radi. Dajmo im do znanja da jedino što im u ovoj situaciji preostaje da urade jeste da podnesu ostavke", poručila je Savković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније