Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 06. 2017. 10:40 >> 10:13

IZ KNJIGE ROĐENIH

Bez izvoda za upis u srednju školu

Crnogorski polumaturanti neće morati da prilažu izvod iz matične knjige rođenih prilikom upisa u srednju školu, koja traje od 12. do 16. juna, saopštili su ministarstva prosvjete i unutrašnjih poslova.

 

"Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti", navodi se u zajedničkom saopštenju. 

Dva ministarstva, kako je saopšteno, žele da budućim srednjoškolcima na ovaj način olakšaju upis u školu.

"Naša težnja je da budemo pravi servis svim crnogorskim građanima. Takođe, ovom prilikom želimo da podsjetimo maturante i sve one koji žele da budu studenti, da im za upis na fakultete nije potrebno Uvjerenje o državljanstvu zbog toga što je crnogorska lična karta, koju po zakonu moraju da imaju, dokaz o državljanstvu. Dakle, uz drugu neophodnu dokumentaciju koju fakulteti traže za upis, dovoljno je dostaviti ovjerenu kopiju lične karte", ističu iz resora prosvjete i unutrašnjih poslova. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније