Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 06. 2017. 14:24   >>  14:00

BEZBJEDNOSNIH SNAGA CG

Bošković obišao budući zdravstveni centar

Budući zdravstveni centar bezbjednosnih snaga Crne Gore u kojem će se obavljati primarna zdravstvena zaštita zaposlenih u vojsci i policiji obišao je ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom generalštaba Vojske Crne Gore, general -potpukovnikom Ljubišom Jokićem i saradnicima.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Bošković je obišao kabinete za internu medicinu, rentgen, oftalmologiju, otorinolaringologiju, stomatologiju, laboratoriju i ordinaciju opšte prakse kako bi se upoznao sa uslovima rada i kadrovskim potencijalima budućeg Centra.

"On je tom prilikom poručio da Ministarstvo odbrane ostaje posvećeno unapređenju zdravstvene zaštite zaposlenih u Vojsci Crne Gore, što podrazumijeva kadrovsko jačanje Centra stručnim medicinskim osobljem, ali i ulaganja u adekvatnu medicinsku opremu", saopšteno je iz ministarstva.

Oni su kazali da je u Centru, u kojem će se obavljati primarna zdravstvena zaštita uposlenih u Vojsci i policiji Crne Gore, trenutno zaposleno oko 50 medicinskih radnika, ljekara i srednjeg medicinskog osoblja iz Voda sanitetske zaštite i Zdravstvenog centra MUP-a.

"Ministarstvo odbrane opredijelilo je nedavno 147 hiljada eura za adaptaciju zgrade, i uskoro počinju radovi na zamjeni kompletne spoljašnje i dijela unutrašnje stolarije, kao i ugradnji novih medicinskih podova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Nedavno je formirana i Vojno-ljekarska komisija, dok je prošle godine stavljen u funkciju novi softver za elektronsku medicinu kojim su zdravstvene jedinice Vojske Crne Gore i policije uvezani u crnogorski sistem zdravstvene zaštite i dobili status izabranog doktora", navodi se u saopštenju.

Ministar je obišao i više dislociranih organizacionih jedinica Ministarstva odbrane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније