Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

20. 06. 2017. 13:07   >>  20:25 6

IMA NADE

Uslovi na Pedijatriji bolji od sredine jula

Krevetac zalijepljen selotejpom, pocijepani kauč za majku, prljav toalet i posteljina, slike su Pedijatrijske klinike u Dječjoj bolnici gdje borave naši najmlađi. Direktorica Instituta za bolesti djece (IBD) Sonja Milašinović kazala je za Portal RTCG da će tokom jula biti dopremljen kompletan namještaj za Pedijatriju A i pedijatriju B u vrijednosti od 10.000 eura, a da je pitanje i koliko pacijenti čuvaju inventar.

 

Majka koja je boravila u apartmanu paviljona A, objavila je fotografije na Fejsbuku koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

“Kao majka ne mogu da vjerujem da u Dječjoj bolnici nema nov, već zalijepljen krevetac za bebe, da roditelj mora da spava na pocijepanom kauču, a da je kupatilo prljavo. Riječ je o malim ulaganjima, jer prostor zadovoljava sve potrebe”, kazala je majka za Portal RTCG.

Ona ističe da se mora naći načina i novca da najmlađi, još kad su bolesni, borave u najboljim uslovima.

“Osobljem i njihovom posvećenošću sam zadovoljna”, kazala je ona. 

Milašinović stiče da je IBD građen 1957. godine, a da je za dvije i po godine, otkad je za ona na mjestu v.d. direktora, većina stvari promijenjena zahvaljujući njenom angažovanju i komunikaciji sa sponzorima.

“Kompletno je promijenjen namještaj na Dječijoj hirurgiji (5.000 eura),  Dječija hirurgija je okrečena, urađeni su murali, nabavljene su nove zavjese, nabavljeno je 15 TV prijemnika za Dječiju hirurgiju, obezbijeđen je besplatan prijem kablovske televizije, u Operacionom bloku i na Dječijoj hirurgiji postavljeni su venecijaneri i trakaste zavjese (2.000 eura), formirana je biblioteka za djecu (800 naslova novih knjiga), nabavljen je novi namještaj za Jedinicu intenzivne njege, venecijaneri (2.000 eura, 1.200 eura), nabavljen je novi namještaj i TV prijemnici (2 komada) za  čekaonicu IBD-a”, navodi se u saopštenju.

Milašinović navodi i da je nabavljen novi namještaj za Dnevnu bolnicu IBD-a, zavjese i televizor, obezbijeđen  besplatan   kablovski program.

“Nabavljene su zavjese i garnišle za Odjeljenje odojčeta (slijedi njihovo postavljenje). Postavljene su stop sol folije. U narednih 2 mjeseca, biće nabavljeno 11 TV prijemnika za Pedijatriju B sa pratećom kablovskom televizijom”, navodi se u saopštenju.

 

Prema njenim riječima, opremljena je namještajem čekaonica ispred Intenzivne njege. Dopremljen je i mobilijar za dječiji park ispred  bolnice u vrijednosti 10.000 eura.

“Nabavljeno je 15 grafika za uređenje hola. U toku je nabavka  namještaja za igraonicu na prostoru između Pedijatrije A i pedijatrije B. Sve gore navedeno nabavljeno je zahvaljujući mom angažovanju i komunikaciji sa sponzorima. Klinički centar je uložio sredstva za krečenje Dječije hirurgije i jednog pedijatrijskog odjeljenja. U toku je nabavka poda za čekaonicu IBD-a, koji će, takođe finansirati  KCCG”, saopštila je Milašinović.

Ona kaže da je pitanje koliko pacijenti čuvaju inventar.

“Od 7 postavljenih klupa ispred bolnice, 4 su polomljene, zidovi su išarani, natkasne oguljene”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније