Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 06. 2017. 16:08 >> 15:42
1

CENTAR ZA AZILANTE

Kubanci novi život počinju u CG

Kubanac Raul ubrzo će izaći iz Centra za azilante u Spužu i početi novi život kao građanin Crne Gore, dok njegova zemljakinja Klaudija smatra da je mirna Crna Gora okruženje u kojem želi da odgaja djecu. Tokom prethodne godine 335 osobe su tražile azil u našoj zemlji, od čega je dvadesettroje dobilo međunarodnu zaštitu, istaknuto je danas iz Centra povodom Dana izbjeglica.

"Moja porodica i ja smo zahvalni na šansi da se integrišemo u društvo, ukazanom povjerenju i papirima koje smo dobili. Supruga i ja učimo vaš jezik, ona je već našla posao, nadam se da ću se i ja brzo zaposliti", istakao je Raul za TVCG.

Klaudija još uvijek nema status izbjeglice, ali s optimizmom planira novi život s dvoje djece u našoj zemlji. 

 "Lijepa je zemlja i ljudi su veoma ljubazni. Crna Gora je mirna, a to je upravo okruženje u kojem želim da odgajam svoju djecu", poručila je Klaudija.

 

Filip Inić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније