Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 06. 2017. 19:17 >> 19:01

RANČE I DRAČENOVAC

Inspekcijski nadzor na još dva prelaza

Granični inspekcijski nadzor u periodu ljetnje turističke sezone obezbijeđen je na još dva granična prelaza, Ranče i Dračenovac, u cilju smanjenja gužvi na prelazima, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

"Na graničnom prelazu Ranče (Pljevlja), od danas svakog utorka i četvrtka, dozvoljeno je uvoziti hranu za životinje. Inspekcijsku kontrolu na ovom graničnom prelazu vrše veterinarski inspektori iz Pljevalja, u vremenu od 8 do 16 sati. Na graničnom prelazu Dračenovac (Rožaje), od danas, svakog utorka i petka, dozvoljeno je uvoziti žive životinje namijenjene za dalje držanje ili klanje. Inspekcijski kontrolu na ovom graničnom prelazu vrše veterinarski inspektori iz Rožaja, u vremenu od 8 do 16 sati", navodi se u saopštenju Uprave.

Inspekcijske kontrole prilikom uvoza navedenih roba na tim graničnim prelazima vršiće se tokom ljetnje turističke sezone.

"Počev od 19. juna, na graničnom inspekcijskom mjestu Dobrakovo obezbijeđen je rad veterinarske inspekcije u dvije smjene. Radno vrijeme veterinarskih inspektora na graničnom prelazu Dobrakovo je od 7 do 22 sata", saopštili su iz Uprave.

Kako su kazali, te aktivnosti realizuju se u skladu sa Planom za pripremu ljetnje turističke sezone za 2017.godinu i Planom mjera i akivnosti na pojednostavljivanju graničnih procedura za vrijeme ljetnje turističke sezone Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

"Uprava za bezbjednost hrane poziva sve uvoznike i špeditere (lica odgovorna za pošiljku) da pravovremeno prijavi dopremu pošiljke životinja, hrane životinjskog porijekla, hrane za životinje ili nus proizvode životinjskog porijekla u propisanom roku – najmanje jedan radni dan prije očekivanog prispijeća pošiljke na granično inspekcijsko mjesto graničnom veterinarskom inspektoru", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su pozvali i na punu saradnju sa nadležnim inspektorom i izvršavanje ostalih propisanih zahtjeva prilikom uvoza.

„Takođe, potrebno je da svi uvoznici odnosno subjekti u poslovanju hranom ili hranom za životinje koji posjeduju važeća rješenja za uvoz (rješenja o ispunjenosti prethodnih veterinarsko zdravstvenih uslova za uvoz), a žele da uvoz hrane za životinje odnosno živih životinja realizuju preko graničnog prelaza Ranče i Dračenovac podnesu zahtjev Upravi radi izmjene rješenja“, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, naknadu troškova za izvršeni veterinarsko sanitarni pregled plaća uvoznik u skladu sa Odlukom o visini naknade za izvršene veterinarsko-sanitarne preglede u prometu preko granice Crne Gore, na žiro račun Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove: 832-3161433-73.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније