Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 06. 2017. 08:53 >> 08:26
1

SAVKOVIĆ OBJASNILA

Kovačević nije advokat majki

Predsjednica Koordinacionog odbora korisnica naknada za majke sa troje i više djece, Željka Savković, saopštila je da advokat Aleksandar Kovačević nije pravni zastupnik korisnica naknada.

 

Savković je saopštio da su Kovačevića korisnice naknada ranije angažovale samo za učešće na javnoj raspravi koja je održana u Ustavnom sudu 19. aprila 2017. godine, kada se raspravljalo o ustavnosti Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

"Tada gospodinu Kovačeviću nije bilo dozvoljeno da prisustvuje raspravi, sa čim je javnost bila upoznata. Gospodin Kovačević je tada izjavio da će nam taj papir, na kojem je odbijeno prisustvo pravnog zastupnika majki na javnoj raspravi, na kojoj se raspravljalo upravo o korisnicama, izuzetno mnogo značiti u Strazburu. Od tada Koordinacioni odbor majki nije imao kontakt sa pomenutim advokatom, izuzev nekoliko pojedinačnih slučajeva majki iz Pljevalja. Nedavno učešće advokata Kovačevića u emisiji 'Okvir' izazvalo je nezadovoljstvo majki i zato smo odlučile da reagujemo", saopštila je Savković.

Ona je novinare zamolila da Kovačevića, kada bude govorio za medije, ne predstavljaju kao pravnog zastupnika majki.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније