Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2013. 09:25 >> 08:49
8

STIGAO I MEDICINSKI TIM

Rumunija poslala avion po preživjele

Avion ratnog vazduhoplovstva Rumunije C-27, u kojem je bio medicinski tim i zvaničnici iz Rumunije, doletio je rano jutros u Podgoricu, prenijela je agencija Mediafax.

 

Kako je saopšteno, ministar odbrane Rumunije Mirčea Duša odobrio je let za Crnu Goru, kao podršku građanima Rumunije koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći. 

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije pozvalo je medije da ne objavljuju podatke o identitetu osoba, iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama.

Ministar inostranih poslova Rumunije Titus Korlatean otkazao je put u Luksemburg, kako bi u Podgorici pomogao u koordiniranju timova iz Rumunije i Crne Gore, koje su uključene u pomaganju žrtvama nesreće.

U Crnu Goru je doputovao je i državni sekretar te zemlje Raed Arafat

Direktor Centra za nauku Kliničkog centra Slavica Vujisić kazala je da će se napraviti procjena zajedno sa predstavnkom Ministarstva zdravlja Rumunije koji su to pacijenti koji bi mogli odmah da idu za Rumuniju tako što bi bili transportovani njihovim vojnim avionima, a koji su to pacijenti koji bi morali ostati.

U stravičnoj nesreći koja se, juče oko 17 sati, desila na magistralnom putu Podgorica-Kolašin smrtno je stradalo 18 putnika. 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније