Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 09:07 >> 08:39
2

PEROVIĆ POJASNIO

Pravo na penziju kad prestane naknada

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje PIO Dušan Perović kazao je Dnevnim novinama da je do sada 397 žena, doskorašnjih korisnica naknada po osnovu rođenja troje i više djece, podnijelo zahtjev za ponovno uspostavljanje prava na penziju.

Perović je, u razgovoru za DN, naveo da pravo na penziju majkama teče od dana kada im prestane važiti pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece, bez obzira na to kada im stigne rješenje.

Kako je istakao, brzih dana će se sve majke, koje još uvijek primaju naknade a prethodno su primale penzije, vratiti, jer će se crnogorski parlament o Predlogu zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila, kojim se uređuje pravni status korisnica prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece, izjasniti na sjednici koja je zakazana za 29. jun.

“Kada se Predlog zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila usvoji u Skupštini, sve žene će imati rok od osam dana da podnesu zahtjev Fondu PIO za ponovnim uspostavljanjem prava na penziju”, naveo je on.

Perović je dodao, da u Fondu očekuju gužvu, jer je rok od osam dana kratak. Naime, majke imaju rok da do kraja prve sedmice jula podnesu zahtjev za “odmrzavanje” penzije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније