Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 14:15 >> 13:47

MARKOVIĆ I PERKS

CG otvorenija zahvaljujući UNICEF-u

Zahvaljujući pomoći i partnerstvu sa UNICEF-om, crnogorsko društvo je danas otvorenije i spremnije da se suoči sa svojim slabostima i ispravlja ih, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković koji je primio u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa.

 

Na sastanku je posebno istaknut značaj unapređenja obrazovanja, a u tom kontekstu naglašen značaj kvalitetnog odnosa prema djeci.

Marković je, kako je saopšteno, rekao da će Vlada danas usvojiti set zakona iz oblasti obrazovanja kojim se kroz novi pristup žele kreirati uslovi za sposobnu, motivisanu i naprednu naciju.

"Perks je ukazao na važnost uključivanja porodice u proces obrazovanja ali i izgradnje ličnosti kod djece. On je dodao da će UNICEF nastaviti da podržava Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo zdravlja kako bi bila omogućena stručna pomoć porodici i djeci. Predsjednik Marković je zahvalio Perksu i njegovom timu na podršci u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju značajnih rezultata u transformaciji društva i prihvatanju evropskih standarda i vrijednosti", navodi se u saopštenju.

Premijer je posebno pohvalio rezultate, ostvarene u saradnji sa UNICEF-om, u oblastima deinstitucionalizacije djece, inkluzivnog te predškolskog obrazovanja, reformi sistema maloljetničkog pravosuđa te sprečavanja nasilja nad djecom.

Konstatujući potrebu daljeg nastavka reformskih procesa, predsjednik Marković je zahvalio Perksu na aktivnostima i pomoći Crnoj Gori i poželio mu uspjeh u predstojećem profesionalnom angažmanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније