Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

onogost.me [ Objavila R.B. ]

22. 06. 2017. 23:05   >>  22:43 1

GRBOVIĆ OBEĆAO

Nikšić će imati najljepši trg u CG

Trotoari i saobraćajnice oko nikšićkog Trga Slobode prethodnih sedmica su rekonstruisani, a završetak posla bio je povod za posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Cui Dživeija, čija je zemlja donirala 150.000 eura za taj projekat.

Ozvaničavajući kraj radova, predsjednik opštine Veselin Grbović istakao je da je time završen značajan dio projekta gradskog Trga i zahvalio ambasadoru i bivšem ministru vanjskih poslova Crne Gore Milanu Roćenu, koji su omogućili, kako je rekao, da se odnosi između dvije zemlje podignu na visok nivo.

"Pripremili smo, kao što se može i vidjeti, jedan lijep dio gradskog Trga i, sa popločavanjem koje počinje u julu mjesecu, za nekoliko mjeseci čitav gradski trg biće završen. Svakako, velika zahvalnost kineskoj Ambasadi. Ovdje je asfaltirano oko 2.700 metara kvadratnih, dva sloja asfalta, oko 3.600 kvadrata trotoara, sa behatonom, tako da imamo zaista i lijep trotoar i asfaltni kolovoz sa pločama od nikšićkog kamena. Kada se još to završi, mislim da će Trg biti najljepši u Crnoj Gori, što i zaslužuje“, naveo je Grbović, dodajući da to otprilike podrazumijeva 12.800 kvadratnih metara prostora sa Spomenikom kralju Nikoli, te da smatra da će svi građani Nikšića biti izuzetno zadovoljni.

"Zahvaljujem ambasadoru Kine i zbog prisustva kineske delegacije sa kojom imamo druge razgovore oko jednog značajnog projekta, a to je realizacija proizvodnje ljekovitog bilja u Nikšiću i njegove prerade. Ti razgovori su u toku i u nekom narednom periodu ja se nadam da će doći do realizacije tog projekta“, nastavlja on vjerujući da će i taj projekat biti još jedan kamen u mozaiku prijateljstva Crne Gore i Kine koje se formira već duže vrijeme.

Dživei je izrazio zahvalnost svim kolegama koji su svojim naporima doprinijeli realizaciji ovog, kako je kazao, lijepog projekta, uključujući Grbovića, Roćena i potpredsjednika Vlade Crne Gore Milutina Simovića.

"Vjerujem da će rekonstrukcija koju smo završili zajedno sa lokalnim vlastima Nikšića imati korist u tome što će Nikšić privlačiti još stranih investicija, više stranih turista, ali i građanima završetkom pružiti prijatno mjesto za odmor i druženje“, zadovoljan je on i uvjeren da će projekat sadnje i prerade kineskog bilja dodatno ojačati ovo prijateljstvo.

"Kineska Ambasada u Crnoj Gori i kineska Vlada još jednom su pokazale da su posvećene pojačavanju naše saradnje, prijateljstva i povećavanju standarda života crnogorskih građana i promovisanju razvoja ekonomije i društva Crne Gore. Od obnove nezavisnosti Crne Gore kineska Vlada je ukupno donirala Crnoj Gori, u raznim oblastima, više od 20 miliona eura. Naravno, ovaj naš današnji projekat takođe je jedan u tom okviru“, dodao je on poručujući da će i ubuduće nastaviti da pružaju pomoć i podršku, kako je kazao, svojim crnogorskim prijateljima.

Donacija NR Kine za rekonstrukciju trotoara i saobraćajnica na Trgu Slobode iznosila je 150.000 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније