Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

23. 06. 2017. 14:10 >> 13:42

OPŠTINA NIKŠIĆ

Za osam NVO projekata 30.000 eura

Opština Nikšić opredijelila je iz budžeta za ovu godinu 30.000 eura i rasporedila ih za osam, od 35 prispjelih projekata, nevladinih organizacija (NVO) sa kojima je danas potpisan ugovor o dodjeli i realizaciji sredstava.


Najbolje ocijenjeni projekat, po odluci komisije, je Visit Bedem, NVO Pro future kome je opredijeljeno oko 4,49 hiljada eura, a najviše sredstava 5,73 hiljade eura dobio je projekat Lake Fest – razgednica grada, NVO Civitas Montenegro centar.

Predsjednik opštinske Komisije za raspodjelu sredstava za sufinansiranje projekata NVO Lazar Mijanović obrazložio je da su prednost imali projekti iz oblasti socijalne i dječije zaštite, i turističke promocije Nikšića, koji su i kvalitetom ispunili tražene kriterijume.

“Na konkurs je prijavljeno 35 projekata, od kojih je osam odbijeno u prvom krugu zbog nepotpune, netačne ili nevalidne dokumentacije. U uži izbor ušli su samo oni projekti koji su imali neophodnu dokumentaciju”, rekao je Mijanović.

On je istakao da su sve NVO organizacije koje su dobile sredstva ispoštovale sva pravila.

Potpredsjednica Skupštine opštine Nikšić Sonja Nikčević kazala je da je riječ o još jednom ciklusu ugovora za realizaciju programa gdje lokalna uprava u saradnji sa NVO sektorom nastoji osnažiti partnerske odnose i, kroz realizovane konkretne projekte, doprinijeti ukupnom razvoju zajednice. 

“I u prethodnim godinama Opština Nikšić napravila je iskorak u raspodjeli sredstava, pa se na institucionalno veoma kvalitetan način zaokružila čitava ta priča, i napravio korak naprijed”, rekla je Nikčević.

Ona je istakla da lokalna uprava i NVO sektor često nastupaju kao partneri u realizaciji nekih projekta, bilo da sredstva dodjeljuje opština ili da stižu sa međunarodnih adresa. 

“Opština Nikšić jedna je od prvih koja je potpisala sporazum o saradnji sa NVO sektorom”, navela je Nikčević.

Prema njenim riječima, takav zajednički rad unaprijediće Nikšić u narednom periodu, ali i biti podstrek drugima da rade kvalitetne projekte i konkurišu za dodjelu sredstva za njihovu realizaciju.

Opštinska sredstva za sufinansiranje projekata dobila je i NVO Kinološko društvo Trebjesa u iznosu od oko 1,91 hiljada eura za Međunarodnu izložbu pasa sih rasa, Centar za edukaciju Znanje svima 1,95 hiljada, NVO Morakovo za doprinos razvoja turizma u Župi nikšićkoj 3,17 hiljada eura.

Sredstva su dobile i NVO Crnogorska kulturna mreža za Sport fest u iznosu od 5,49 hiljada eura, Naša budućnost Građanska inicijativa za dobro svima 3,61 hiljadu i Društvo mladih ekologa za projekat zaštite i valorizacije Studenačkih glavica 3,61 hiljadu eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније