Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 06. 2017. 10:10 >> 09:49
2

PROBLEM S ELEKTRANOM

URA: Obavijestićemo EK o Lještanici

Rijeka Lještanica u bjelopoljskom selu Lijeska presušiće ukoliko se, prema postojećem planu, cjevovodom poveže s hidrocentralom Vrelo, zbog čega će URA obavijestiti predstavnike Evropske komisije o tome, saopšteno je iz tig građanskog pokreta.

Kako su istakli, mještane Lijeske je podsjetio predsjednik URE Dritan Abazović s funkcionerima građanskog pokreta.

 “Zemlja koja je po Ustavu deklarisana kao ekološka i koja pretenduje da bude članica EU i otvori poglavlje 27 o zaštiti životne sredine, ne smije sebi dozvoliti ovakvu devastaciju. Ako se bude izgradila mini-hidroelektrana, rijeke više neće biti. Za takvu aktivnost ne postoje ni ekonomski, ni racionalni razlozi. Od te mini-hidroelktrane korist bi imala samo grupica ljudi, dok bi turističkom valorizacijom ovog bisernog mjesta koje podsjeća na Plitvička jezera, korist mogla imati cjela Crna Gora. Pored jedinstvenog vodopada, pećine i mogućnosti kampovanja u netaknutoj prirodi, mogla bi se dati i koncesija na proizvodnju vode, s obzirom da je voda kristalno čista, te se može konzumirati a mještani nemaju ništa ni protiv mini-hidroelektrane, ali ne na mjestu na kome je sada planirana", poručio je Abazović.

Iz URE su pozvali Agenciju za zaštitu životne sredine da uloži svoj autoritet u zaštiti prirodnih ljepota Crne Gore.

"Funkcioneri Građanskog pokreta URA, iskazali su podrsku mještanima Lijeske u njihovoj borbi i istakli spremnost za pomoć u logističkom smislu, a ponovili da je ova vlast odnarođena od svog naroda i da je njena smjena jedino trajno rješenje za građane Crne Gore", navodi se u saopštenju te partije.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније