Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 06. 2017. 10:14 >> 09:46

PODGORICA

Besplatni tretmani odvikavanja od pušenja

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizvaće još jedan besplatan tretman odvikavanja od pušenja, koji počinje u petak, 30 juna.

"Dolazak ljeta prije nekoliko dana (21.juna) i godišnji odmori koji su pred nama su povod održavanja Savjetovališta za odvikavanje od pušenja i to nakon tačno 13 godina od donošenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u Skupštini Crne Gore. CDPR poklanja stoga zainteresovanima u ovoj godini još jedan besplatan tretman odvikavanja od pušenja", kazali su iz tog udrduženja.

Ističu da je ogroman broj osoba koji su pohađali njihove tretmane, od kojih su mnogi postali nepušači.

"Časovi su za polaznike besplatni, jer je naša stalna želja da što više pušača u Podgorici i svakako Crnoj Gori dočeka budućnost bez cigareta i ostavi pušenje. Takođe se nadamo da je poslije trinaest godina od donošenja, u ondašnjoj Skupštini Republike Crne Gore, konačno sazrelo vrijeme da se počne poštovati, bio dobar ili ne, Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, sa njegovim izmjenama i dopunama iz 2011 i 2015. godine", navode iz CDPR-a.

POjašjavajuda tretman traje nedjelju dana, a pored pripremnog časa sadrži još pet časova odvikavanja od pušenja.

"Način odvikavanja od pušenja po kojem se radi u CDPR-a je metod proslavljenog američkog profesora Vejn Mek Farlanda, koji je do sada dao najbolje rezultate kod ostavljanja duvanskih proizvoda, kako u regionu, tako i u cijelom svijetu", piše u saopštenju.

Saopšteno je da će se časovi održavati po dogovoru sa polaznicima od petka 30. juna, kada će biti održan pripremni, a zatim tokom sljedeće sedmice i ostalih pet časova u kancelariji CDPR-a u KIC-u „Budo Tomović” u Podgorici.

Zainteresovani za tretman odvikavanja od pušenja mogu se prijaviti od ponedjeljka do petka (26 - 30.jun), radi dogovora o pripremnom času u 19 sati na broj telefona: 069 530 666.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније