Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

26. 06. 2017. 18:37 >> 18:09

CEDIS I NOVA KNJIGA

Čitali za dječiji osmjeh

U organizaciji Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Izdavačke kuće Nova knjiga danas se u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore čitalo za djecu koja se nalaze na liječenju u ovoj ustanovi, ali i za mališane iz JPU "Đina Vrbica" VJ "Pletarac 2".

Iz CEDIS-a podsjećaju da se najmlađima u Institutu čitalo i u maju, u okviru 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i darivane su im prigodne knjige.

"Priče i knjige su lijep poklon za djecu, nešto što se pamti i u čemu se uživa. Zato smo im danas poklonili ove divne trenutke. Iako se zaposleni u Insititutu prema djeci ophode sa puno pažnje, brige i ljubavi, vjerujemo da su im potrebni i ovakvi događaji da im dan bude ljepši i interesantniji i da im vrijeme brže i lakše prođe", navode u saopštenju.

CEDIS-u je posebno drago, kako navode, to što su uspjeli da organizuju čitanje i darivanje knjiga, ne samo za djecu iz Insituta, već i za djecu iz VJ "Poletarac 2".

"Mališani vole da se smiju, ali im se ponekad za osmijeh treba izboriti, a to je danas, kao i prošlog puta, pošlo za rukom dječijem animatoru Žarku Žapcu koji je na zanimljiv i originalan način čitao poglavlje Mali princ i licisa iz knjige Mali princ", dodaju u saopštenju.

CEDIS kao društveno odgovorna kompanija, navodi, da je prepoznala značaj organizovanja ovakvog događaja, jer su obrazovanje mladih naraštaja, djeca i najmlađi u fokusu našeg poslovanja.

"Želimo da konkretnim aktivnostim doprinesemo razvoju zajednice i podržimo humanitarne, zdravstvene, kulturne, naučne, sportske i ekoleoške aktivnosti", piše u saopštenju.

"Čitamo za vaš osmjeh" je početak saradnje CEDIS-a i Instituta za bolesti djece KCCG.

"Povodom prvog rođendana kompanija je planirala dodjelu donacije za kupovinu pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније