Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

26. 06. 2017. 21:17 >> 20:48

"OBRADUJMO PRIRODU"

Donacija NLB-a za NP Lovćen

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore već sedmu godinu uspješno sarađuje sa NLB Bankom u okviru projekta "Obradujmo prirodu“, zahvaljujući kojem je postavljen novi mobilijar i nabavljena turistička oprema u NP Lovćen.

Na Ivanovim koritima predstavljena je nova oprema: 10 klupa, 14 bicikala za odrasle i 5 za djecu i 5 držača sa po četiri mjesta za njihov parking koji će biti na usluzi svim zainteresovanim posjetiocima. 

Na značajnoj donacijei zahvalili su se predsjednica Upravnog odbora Azra Vuković i direktor NP Lovćen Veselin Živanović. Vrijednu donaciju zvanično je uručio glavni izvršni direktor NLB Banke Martin Leberle.

Vuković je zahvalila NLB Banci kao društveno odgovornom partneru na sedmogodišnjoj saradnji.

"Ta saradnja se odnosila, prije svega, na finansijsku podršku koju su oni opredjeljivali prema nacionalnim parkovima Crne Gore. Od 2010. godine do danas, NLB banka opredjelila je ukupno 52.000 eura", podsjetila je Vuković. 

U protekloj godini i u toku ove, donacija je ukupno iznosila nešto više od 20.000 eura,a bila je predviđena za aktivnosti u NP Biogradska gora za program edukacije. 

"Ovaj program smo sproveli tokom prošle godine sa učenicima osnovnih i srednjih, dok se sada donacija odnosi na infrastrukturu, klupe, bicikla i ostali sadržaj. Na ukupnom nivou je postavljeno 50 klupa u svih pet nacionalnih parkova, dok je za NP Lovćen opredjeljeno 10 klupa i 19 bicikala i dio drugih sadržaja koji će unaprijediti značajno, te poboljšati kvalitet ponude i usluge koji mi ovdje u NP Lovćen imamo", kazala je Vuković i obećala da će u narednom periodu raditi na pronalaženju načina i mehanizama kako da nastave saradnju sa NLB bankom i drugim društveno odgovornim kompanijama koje su spremne da ulažu u zaštićena područja.

I direktor NP Lovćen, Veselin Živanović, zahvalio je na vrijednoj donaciji. On je izrazio zadovoljstvo što je Nacionalni park dobio novi mobilijar i bicikle i kazao da se nada da će se ovakvi i slični projekti nastaviti i u budućem periodu. 

"Ova donacija će u mnogome doprinijeti boljoj ponudi NP Lovćen. Riječ je o biciklima koja su namijenjena za brdski biciklizam. U posljednje vrijeme je veoma velika zainteresovanost turista za vožnju našim stazama, a bicikle se mogu rentirati u Centru za posjetioce NP Lovćen”, kazao je Živanović.

Glavni izvršni direktor NLB Banke, Martin Leberle, istakao je da je za njega kao čovjeka iz Bavarske, veliko lično zadovoljstvo da danas bude u predivnom NP Lovćen.

"NLB banka teži ka tome da bude dobar građanin Crne Gore. Biti dobar građanin, znači biti odan i podržavati zemlju. I to je ono što mi ovdje radimo, i veoma sam ponosan zbog toga. Uz pomoć naših klijenata, akcionara i zaposlenih, bili smo u mogućnosti da ovdje doprinesemo mnogo tokom prethodnih godina. Skoro 30.000 eura izdvojili smo za edukativni materijal za učenike o okruženju i o Nacionalnim parkovima u Crnoj Gori", podsjetio je Leberle. 

U okviru projekta „Obradujmo prirodu”, uz podršku NLB Banke napravljeno je i postavljeno 20 klupa u NP Biogradska gora, 10 stolova i restaurirana odmorišna nadstrešnica. Do kraja jula, i u nacionalnom parku Durmitor biće napravljeno i postavljeno 10 klupa, a na Prokletijama i Skadarskom jezeru po 5 klupa na određenim vidikovcima i mjestima za odmor.  

Projekat „Obradujmo prirodu“, NLB Banka realizuje u saradnji sa Nacionalnim parkovima Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete od 2010.godine, tokom kojeg je implementirano više projekata iz sfere edukacije djece i unaprjeđenja i razvoja turističkih proizvoda i ponude u parkovima za koje je donirala 52.000 eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније