Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ O.Z. ]

27. 06. 2017. 16:15   >>  18:49

ODLUKA KRAPOVIĆA

Zabranjena svaka gradnja u Petrovcu

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović potpisao je Odluku kojom se zabranjuje gradnja hotela i porodičnih stambenih zgrada do 500 metara kvadratnih, u području DUP-a Centar-Petrovac.

Dosadašnjom odlukom od zabrane gradnje bili su izuzeti hoteli i kuće do 500 kvadrata, ali na insistiranje mještana i mjesne zajednice, katanac na gradilišta moraće da stave i hotelijeri i vlasnici kuća.

"Ovom Odlukom propisano je da će se zabrana gradnje do izmjene pomenutog DUP-a odnositi i na hotele i na porodične stambene zgrade namjenjene za stanovanje do 500 metara kvadratnih", saopšteno je iz Opštine Budva.

Navodi se da se od momenta stupanja na snagu te Odluke neće izdavati građevinske dozvole, izuzev za „izvođenje građevinskih radova na izgradnji i rekonstrukciji objekata infrastrukture (saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, elektroenergetske i telekomunikacione mreže, uređenje potoka i regulaciju atmosfeskih voda, parking prostore i javne zelene površine), objekata za obrazovanje, zdravstvo, kulturu i socijalnu zaštitu, kao i izvođenje građevinskih radova za potrebe hitne sanacije objekata, izgrađenih u skladu sa zakonom, čija su oštećena nastala uslijed dejstva više sile.”

Iz budvanske Opštine su kazali da je odluka donoešena na osnovu inicijative Mjesne zajednice Petrovac i uz njihovu saglasnost.

"To pokazuje da nova uprava opštine neće preduzimati nikakve korake koji bi bili u suprotnosti sa interesima domicilnog stanovništva i bez njihovog aktivnog učešća, kao što je to bio slučaj do sada. Petrovcu je dosadašnjim pogrešnim vođenjem i katastrofalnim planiranjem ugrožen status najljepšeg primorskog mjesta na crnogorskoj rivijeri, a ovim potezom se iskazuje jasna namjera da se sačuva preostali javni prostor. Lokalna uprava ovim pokazuje odlučnost u namjeri da napravi jasan diskontinuitet u odnosu prema planiranju prostora i namjeri da sačuva Petrovac od dalje devastacije. Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović i lokalna vlast koju predvodi istim principom će se voditi i kada je upitanju cijelokupna teritorija opštine", saopšteno je iz Krapovićevog kabineta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније