Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 06. 2017. 14:12 >> 13:52

TOKOM LJETNJE SEZONE

Crnogorski policajci na razmjeni u HR

Šest službenika Uprave policije – tri iz uniformisanog i tri iz sastava kriminalističke policije će od 01. jula do 01. septembra, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju raditi policajci iz Republike Hrvatske.

Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović se danas sastao sa službenicima Uprave policije koji će narednih dva mjeseca raditi u Republici Hrvatskoj. Policajci se upućuju u Hrvatsku u sklopu projekta razmjene na primorju tokom ljetnje turističke sezone koji sprovode Uprava policije MUP-a Crne Gore i Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske.

Policijskim službenicima, koji će biti radno angažovani u Republici Hrvatskoj, su se obratili direktor Stojanović i pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Štaba Operativne akcije "Ljeto 2017" Nikola Janjušević.

Direktor i pomoćnik direktora su istakli da očekuju da će nastavak ovakvog oblika saradnje, koja traje već šestu godinu, osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i preventivno uticati na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

"Šest službenika Uprave policije – tri iz uniformisanog i tri iz sastava kriminalističke policije će dakle, od 01. jula do 01. septembra 2017. godine, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju radno boraviti policajci iz Republike Hrvatske2, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Projekat razmjene policajaca je, podsjećaju, počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013. godine saradnja proširena na Makedoniju i Italiju.

Jedino sa policijom Hrvatske kažu, razmjena funkcioniše na bazi reciprociteta, dok iz ostale četiri zemlje policajci radno borave na našem primorju.

"I ovog ljeta će dakle na našem primorju biti radno angažovani policijski službenici iz navedenih pet zemalja dok će naši policijski službenici, kao što je navedeno, radno boraviti samo u Hrvatskoj. Radno angažovanje policijskih službenika iz ovih pet zemalja na našem primorju vrši se shodno protokolima o saradnji između policija tokom ljetnje turističke sezone, koje crnogorska policija svake sezone potpisuje sa policijama tih zemalja", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave ocjenjuju da je dosadašnja praksa dala jako dobre rezultate kako u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela tako i u razvoju i jačanju inače kvalitetnih odnosa partnerskih službi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније