Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

28. 06. 2017. 14:45   >>  14:21 2

BOŠNJAK OCIJENILA

Nastavlja se urušavanje UCG

Izmjenom zakona o visokom obrazovanju i isključivanjem četvorogidišnjih studija, nastavlja se praksa urušavanja državnog, a favorizovanja privatnih univerziteta, tvrdi poslanica Demokratskog fronta, Branka Bošnjak.

 

Ona je, na današnjoj pres konferenciji, pohvalila rješenje za suzbijanje plagijata.

"Ove trogodišnje studije da pojasnim nose 180 kredita, a svi poslodavci vam traže za zaposlenje 240 kredita. I mi ćemo školovati tri godine one koji neće moći nigdje da se zaposle. Znači li to da svi sa Univerziteta moraju završiti magistarske da bi se zaposlili u struci", pitala je Bošnjak.

Istakla je da je privatnim ustanovama samo dat ograničen prelazni rok za usklađivanje osnovnih studija, ali ne i za upis na specijaličticke i master studije.

"Ovo je samo ograničeno državnom univerzitetu. Tako da će ova naša namamljena djeca dovedena u zabludu, poslije osnovnih studija do treće godine shvatiti da ne mogu da se zaposle i onda će cetvrtu godinu poći da završe na privatnim univerzitetima, jer će to kod njih moći, a na državnom toga više biti neće", kazala je Bošnjak.

Pozdravila je rješenje za suzbijanje plagijata.

"Jer znam da sigurno će se pojaviti veliki broj plagiranih radova, ali me živo zanima da li će bivša ministarka odgovarati ili će kaznu izvršavati na ambasadorskom mjestu u Rimu", istakla je Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније