Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

28. 06. 2017. 16:30 >> 16:06
3

ADVOKAT RODIĆ

"Na raspolaganju sam tužilaštvu"

Juče ujutro policajci iz Specijalnog odjeljenja uručili su mi naredbu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, kojom se nalaže pretres poslovnih prostorija advokatske kancelarije Rodić radi izuzimanja kompletne dokumentacije u vezi mog poslovnog odnosa sa firmom "A2A" iz Milana, potvrdio je advokat Goran Rodić. Dodaje da stoji na raspolaganju Tužilaštvu kako bi se što brže utvrdilo da je optužba italijanskih državljana na njegov račun - lažna.

On dodaje da je policajcima odmah pokazao da se svi spisi vezani za "A2A" nalaze u prostoriji gdje arhiviraju završene predmete.

"I ta dokumentacija je dobrovoljno predata, što je i konstatovano u zapisniku o pretresu. Ni ja, ni drugi advokati iz kancelarije, nemamo nikakav razlog da bilo šta krijemo u vezi poslovnog odnosa sa firmom "A2A", naglasio je Rodić. 

Rodić navodi da je, ako su tačni navodi iz medija da ga italijanski državljani optužuju za podstrekavanje na davanje mita, malo reći da se radi o neistini, već o bezoćnoj laži! 

"Motivi za lažno optuživanje mogu se dovesti u vezu sa pokušajem moje diskreditacije i u drugim, javnosti poznatim predmetima, gdje postupam kao branilac. Jedan od ciljeva onih koji meni podmeću sigurno je i ostvarivanje određenih koristi u krivičnom postupku koji se tiče firme "A2A" i njenih predstavnika", smatra Rodić.

Naglašava da on nije advokat koji predmete radi i "završava" na "balkanski način", niti na bilo koji od nezakonitih načina sa domicilnog prostora italijanskih državljana. 

"To znaju i svi ljudi iz crnogorskog pravosuđa sa kojima sam imao kontakte, obavljajući profesionalno svoj posao više decenija. Naravno, to mogu potvrditi i svi klijenti koje sam zastupao, kao i oni koji su samo razgovarali o mom eventualnom angažmanu. Davanje mita, doručak, ručak i večera sa nosiocima pravosudnih funkcija nikada nije bio moj način rada", precizira Rodić. 

Uz opasku da je to rijedak slučaj u praksi, Rodić naglašava da nikad nije ćutao već podnosio žalbe na sudska rješenja kada mu je greškom dosuđivan veći iznos troškova krivičnog postupka od onog koji mu stvarno pripada.

"Zato što je moj cilj donošenje zakonitog rješenja. To je, između ostalih, poznato i Glavnom specijalnom tužiocu, koji je odlučivao po jednoj takvoj mojoj žalbi kao sudija Apelacionog suda (predmet Kž.br. 450/2012)", navodi Rodić.

Podgorički advokat obraćanje javnosti završava riječima da stoji na raspolaganju Tužilaštvu.

"I svakako ću mu pružiti sve potrebne informacije, kako bi što brže utvrdilo da se radi o lažnoj optužbi", zaključio je Rodić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније