Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

29. 06. 2017. 18:24 >> 18:06
14

ZAVRŠEN PROTEST

Majke se razišle nakon blokade ulica

Nakon što su poslanici u Skupštini izglasali ukidanje naknada majkama sa troje ili više djece, žene koje su protestovale isred parlamenta pokušavale su da sruše zaštitnu ogradu, nakon čega se jedan dio korisnica uputio u protestnu šetnju, kako bi blokirale saobraćaj kod Hotela Hilton i kod Blažovog mosta. Nakon duže blokade, majke su se povukle sa ulica.

Kako javlja novinar TVCG, korisnice su odblokirale ulice i sada je saobraćaj normalizovan kod Hotela Hilton i preko Blažovog mosta.

Podsjetimo, korisnice naknada, nezadovoljne usvajanjem Zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda, pokušavajući da probiju ogradu ispred crnogorskog parlamenta, pripadnike policije polivale su vodom.

Nakon toga, jedan dio majki se uputio ka raskrsnici ispred Hotela Hilton, gdje su posijedale po ulici i blokirale saobraćaj, dok je drugi dio blokirao Blažov most.

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su danas Zakon o izvršenju odluke Ustavnog suda kojim se uređuje pravni status korisnica prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Glasalo je 42 poslanika vladajuće koalicije. Zakon je podržao 41 poslanik, a jedan je bio uzdržan.

Predstavnica majki, Željka Savković, kazala je ranije danas tokom protesta ispred parlamenta da će samo dva glasa moći da odluče o njihovoj sudbini, ocjenjujući da je danas dan D za majke u Crnoj Gori.

Ona je, u obraćanju ispred parlamenta, za vrijeme trajanja rasprave o ukidanju naknada majkama, poslaniku Liberalne partije (LP) Andriji Popoviću poručila da se prisjeti šta je nekad govorio majkama.

Pozvala je majke, poslanice iz DPS-a, da dobro razmisle kako će glasati, i da ne zaborave da će ih nekad njihovo dijete pitati: "Majko kako si glasala za majku".

 

Savković je poručila i da je vlast spremna da uništi i ono malo što im je ostalo. 

Ranije danas, u obraćanju medijima, saopštila da je 22.000 majki prevareno.

"Majke koje su najogorčenije su tu, poslije dugo vremena pojavile su se majke iz Rožaja, vjerujemo da će to dati do znanja Bošnjačkoj stranci da moraju dobro da se presaberu kako će glasati", rekla je Savković.

Savković je najavila proteste ukoliko poslanici danas izglasaju ukidanje naknada.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније