Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

29. 06. 2017. 16:58 >> 17:16

POSLANICI IZGLASALI

Usvojene izmjene Zakona o budžetu

Skupština je danas usvojila izmjene Zakona o budžetu Crne Gore za ovu godinu, kojima se pristupilo usljed neophodnosti tehničkog usaglašavanja sa novom organizacijom i povećanja izvornih prihoda za osam miliona eura.

Za usvajanje izmjena glasala su 42 poslanika, nije bilo protiv ni uzdržanih.

Generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, Nikola Vukićević, kazao je ranije da su osnovni razlozi za donošenje izmjena tehničko usaglašavanje usljed donošenja primjene novih izmjena i dopuna Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave i usljed potrebe za povećanjem izdataka na jednoj budžetskoj stavci.

„Tehničko usaglašavanje Zakona o budžetu odnosi se na to da su određene potrošačke jedinice, koje su bile samostalne, prešle u druge potrošačke jedinice. Ne mijenjaju se budžetska sredstva već se tehničkom preraspodjelom potrošačkih jedinica obavlja transfer sredstava“, rekao je Vukićević.

On je naveo da je jedino povećanje došlo na poziciji tekuća budžetska rezerva i tu su sredstva za koja je procijenjeno da mogu biti potrebna za redovno funkcionisanje Vlade do kraja ove godine i ona imaju, shodno zakonu, unaprijed utvrđenu namjenu.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Selukić, kazao je da posljednji rebalans budžeta zbog suficita desio prije nekih desetak godina.

„Treba biti realan i reći da pojava suficita u iznosu od osam miliona, iako nije velik iznos, dobra vijest, kao i to što je taj prihod ostvaren u kvartalu koji je uobučajeno prazniji nego ostali“, rekao je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније